Playing House Project - фотографска изложба на Сюзън Хайнц / 17.06.2015, 19:00 ч. / София

// Изложби / Изложби | PhotoSynthesis | Юни 08, 2015Откриване: 17 юни (сряда) от 19.00 часа
във 
ФотоСинтезис Арт Център, кафе-галерия,
София, бул.”Васил Левски” 57

Изложбата може да бъде видяна от 17 юни до 29 юни 2015 г.


Световноизвестната американска концептуална фотографка Сюзън Хайнц ще бъде представена за първи път в България с проекта си „Playing House Project”. Едноименната изложба се открива на 17 юни от 19:00 часа в кафе-галерията на ФотоСинтезис  Арт Център.

Playing House Project е провокативен поглед върху сблъсъка на социалните очаквания и личността. Хайнц поема по този път преди 14 години, когато решава да се изправи срещу обществения натиск за брак и семейство, купува си пластмасови манекени на мъж и дете и започва да се снима със своето „семейство“, поставяйки началото на проекта LIFE ONCE REMOVED. Но въпросите, които Сюзън задава, не са свързани само с ролевите модели, които съвременната цивилизация “продава” на жените.


Както тя казва, това е проект, посветен на очакванията. Обществените очаквания, очакванията, пред които се изправяме в семейната си среда, нашите собствени очаквания към нас самите и към околните. И начинът, по който тези очаквания формират стабилни модели, чрез които ние дефинираме себе си като успешни, щастливи и реализирани личности, живеещи пълноценен живот. Това е проект, който ни дава визуален достъп до каква степен този вътрешен и външен натиск формира нас, изборите, които правим и начинът ни на живот. Във фотографиите на Сюзън неизбежната роля, която получаваме, “играейки играта” с цената на загубата ни на автентичност е ролята на манекен.

Представянето на Хайнц в София е непосредствено след виртуалното й участие във втората Лаборатория за жените лидери, където тя чрез онлайн връзка ще разкаже за трансформацията, която търси и осъществява чрез придобилия световна известност проект „Playing House Project” http://www.playinghouseproject.com.

// Изложби / Изложби | PhotoSynthesis | Юни 08, 2015

Фотогалерия: Playing House Project - фотографска изложба на Сюзън Хайнц / 17.06.2015, 19:00 ч. / София

Коментари

Регистирайте се, за да добавите коментар.
Ако вече имате регистрация, влезте с потребителското си име и парола.

Коментари (0)

Прочети още статии