Panasonic представя три обектива за системата Lumix S

// Техника / Техника | PhotoSynthesis | Февруари 01, 2019

Panasonic представя три нови сменяеми обектива за пълнокадровите (Full-Frame)  безогледални фотоапарати от серията LUMIX S. Базирана на системата Leica L-Mount и специално ориентирана към професионална употреба, серията LUMIX S включва фотоапарати и обективи, разработени и произведени по безкомпромисни стандарти. Всички сменяеми обективи от серията LUMIX S осигуряват изключително високо качество на образа, а маркираните с “LUMIX S PRO” вдигат летвата дори още по-високо, тъй като оптичните им характеристики отговарят и на строгите стандарти на Leica. 
Стремежът на Panasonic е до 2020 г. да разработи най-малко десет обектива с акцент върху моделите “LUMIX S PRO” и да продължи да разширява продуктовата гама на обективите си от серията S.

Създадени за многофункционална употреба
И трите обектива от серията S имат здрава конструкция, устойчива на прах и водни пръски, за да издържат на употреба в тежки условия, дори при 10 градуса под нулата и да съответстват на професионалното ниво на фотоапаратите S1 и S1R. 
Елементите за фокусиране на обективите се задвижват от прецизни електромотори, чието бързодействие обезпечава високата честота на комуникация в системата S – до 480 кадъра в секунда. 
За максимален контрол, обективите имат специален механизъм за фокусиране, който позволява незабавно превключване от автофокус към ръчен фокус по всяко време. 
Обективите LUMIX S са отлично решение също и при запис на видео, тъй като са специално проектирани за намаляване на „фокусното дишане“ (нестабилността на зрителния ъгъл при фокусиране) по време на запис. 

Новият LUMIX S PRO 50mm F1.4 е базов за серията обективи LUMIX S. С широка бленда и фокусно разстояние, считано за стандарт при пълноформатните системи, обективът LUMIX S PRO 50mm F1.4 осигурява изключително висока резолюция и невероятна острота на образа от центъра до периферията на кадъра, дори когато се използва при отворена бленда. Оптичната схема на обектива и използването на ирисова диафрагма с 11-ламела осигуряват гладко фокусиране и изключително атрактивен боке ефект.
Оптичната схема на обектива се състои от 13 елемента в 11 групи. Специална конфигурация от 2 асферични лещи и 3 нискодисперсионни лещи е използвана за елиминиране на хроматичната аберация и за осигуряване на висока разделителна способност от центъра до периферията на кадъра.

Варио телеобективът LUMIX S PRO 70-200mm F4 O.I.S. осигурява заснемане на образи с висока разделителна способност и висок контраст в целия диапазон на вариото. Предназначен за използване в разнообразни ситуации, от портретни снимки до заснемане на спортни събития, обективът е съвместим със системата за 5-осева двойна стабилизация на образа „5-Axis Dual I.S. 2“ на Panasonic, която се характеризира с ефективност от 6 стопа – първата подобна при пълноформатен безогледален фотоапарат. 
9-те ламела на диафрагмата формират кръгъл отвор за атрактивни ефекти при снимане, например разфокусирани светлини. Този LUMIX S PRO обектив притежава изключителни оптични характеристики, в съответствие със строгите стандарти на Leica. 
Оптичната схема на обектива се състои от 23 елемента в 17 групи и използва една асферична леща и 3 нискодисперсионни лещи за минимална хроматична аберация и максимална острота на образа. Винетирането на образа също е минимално, а боке ефектът е изключително красив.

LUMIX S 24-105mm F4 MACRO O.I.S. е универсален стандартен варио обектив, покриващ от широкоъгълни до средни телефото фокусни разстояния. Той осигурява отлична острота на образа в целия диапазон на вариото и е удобен за разнообразни приложения – от пейзажни до портретни снимки. Също така, обективът е идеален и за макро снимки от близко разстояние, предлагайки 0.5 x увеличение и най-малко предметно разстояние (разстояние на фокусиране) от само 0.3 m.  
Системата за 5-осева двойна стабилизация на образа „5-Axis Dual I.S. 2“, която се характеризира с ефективност от 6 стопа, комбинира  оптичния стабилизатор на образа в обектива със стабилизатора на образа в тялото на фотоапарата LUMIX S1 или S1R.
Оптичната схема на обектива се състои от 16 елемента в 13 групи. Конфигурация от две асферични лещи и две нискодисперсионни лещи е използвана за елиминиране на хроматичната аберация и за осигуряване на висока разделителна способност на образа.  
// Техника / Техника | PhotoSynthesis | Февруари 01, 2019

Фотогалерия: Panasonic представя три обектива за системата Lumix S

Коментари

Регистирайте се, за да добавите коментар.
Ако вече имате регистрация, влезте с потребителското си име и парола.

Коментари (0)

Прочети още статии