Откриване на фотоизложба Crossroads - 01 март, 18:00 ч. / летище София


Визуалният артист Адриана Герасимова и Списание 8
имат удоволствието да ви поканят на 1 март от 18 ч на терминал 2 на летище София.

С официална церемония там ще бъде открита фотографската изложба Crossroads, която ще продължи до 14 март.

В 8 уникални изображения, поставени на огромни платна, са събрани традиция и модерно по невероятен начин. Наистина оригинална визия, с която София ще посреща гостите си.

В този специален за българите ден гостите на летището ще получат и мартеничка – подарък.

Пресечни пътища - с тези две думи можем най-точно да обобщим миналото, настоящето и бъдещето на България и същевременно на целия свят в контекста на съвременната глобализация. В динамичното ежедневие все повече губим връзка с корените си, забравяме кои сме. Обръщайки се към традициите и бита си, не само ще си спомним откъде идваме, но и кои сме всъщност. Заставайки зад идеята, че само когато познаваш истинската си същност, можеш да разбереш и правилната посока за бъдещето, Адриана Герасимова и Списание 8 обединяват усилията си в проекта CROSSROADS.

"CROSSROADS" е проект за етносите, за смесването им на територията на България, за езическите ритуали и съжителството им с християнските обичаи. За човека - откривател в собствената си държава.

В "Crossroads" откриваме препратки към ритуалите на кукерството, мартеницата, лазаруването, нестинарството, интерпретирани по нетрадиционен начин. Използвани са автентични носии и ритуални маски от различните краища на България. От еркечката носия, идваща от край с турско име, но с източноправославна вяра, до района на безстрашните българи занаятчии - Чипровци. Място на съжителство на католици и православни християни, емблематичен със самобитно златарство и килимарство. От зрелищния ритуал на кукерството в пернишкия район, през северняшката богата носия на лазарките.

Организатори на изложбата са Адриана Герасимова, Списание 8 и "Addminimal creative studio".

Адриана Герасимова е криейтив, арт директор, стилист и създател на "Addminimal creative studio". За десетилетие студиото и създателката му печелят сериозни награди в авторитетни международни конкурси. Негови проекти и клиенти варират, както и етносите, кръстосвали някога нашите ширини. От Европа през Канада до Близкия и Далечен Изток.

Фотогалерия: Откриване на фотоизложба Crossroads - 01 март, 18:00 ч. / летище София

Коментари

Регистирайте се, за да добавите коментар.
Ако вече имате регистрация, влезте с потребителското си име и парола.

Коментари (0)

Прочети още статии