Olympus представи третата генерация на популярния модел E-M5

// Техника / Техника | boyanradev | Октомври 25, 2019
Компанията Olympus обнови OM-D E-M5 линията си безогледални камери и представи третата им генерация Olympus OM-D E-M5 Mark III. По всичко изглежда, че Olympus E-M5 Mark III по същество представлява мини версия на изключително добре приетата от професионалните фотографи камера от най-висок клас E-M1 Mark II като същевременно е компактна почти колкото предшественика си E-M5 Mark II с габарити 125x85x50mm и тегло 414g.

За да намали размерите на камерата, Olympus миниатюризира няколко компонента, сред които е и интегрираната в тялото стабилизация на изображението. Въпреки че тази система е станала по-компактна,тя е в състояние да компенсира поклащания на камерата с ефективност до 5.5 стопа при самостоятелна работа и до 6.5 стопа при съвместна работа със стабилизацията на обектива, ако той разполага с такава. При всички положения, ефективността е по-висока в сравнение с тази в E-M5 Mark II. Камерата също така преминава към използването на по-компактната батерия BLS-50, като това за радост не се отразява на продължителността на работата с едно зареждане, която е равна на тази при предшественика в комбинация със старата батерия BLS-1.

Новата камера има подобрена устойчивост към въздействията на околната среда и има вече рейтинг IPX1. Електронният визьор в Е-М5 Марк III също е нов. Той е по-малък, отколкото при Марк II и е с увеличение 1.37х (0.68x екв.) срещу 1.48х (0.74x екв.) но е OLED, а не LCD, обещавайки по-реалистичен изглед с по-висок контраст.

От технологична гледна точка, E-M5 III се основава на E-M1 II. Тя има същия 20MP сензор с размери 13mm x 17.3mm (Micro Four Thirds) и кроп фактор 2 спрямо 35mm формат на кадъра. В сензора има интегрирани 121 зони с фазова детекция, които заедно с контрастния анализ осигуряват работата на автофокусната система на камерата. Благодарение на стабилизиращата система, сензорът има възможност да се премества с микростъпки от порядъка на половин пиксел, което дава възможност камерата да прави кадри с висока резолюция от 50MP. Камерата е способна да снима серия от снимки със скорост от 30 кадъра в секунда а при ползване на непрекъснат автофокус скоростта пада до 10 кадъра в секунда. Видеовъзможностите също са на нивото на времето и е възможен видеозапис DCI 4K/24p, 4К UHD/30p и Full HD/120p. Е-М5 Марк III също получава допълнителни "ART" филтри и Bluetooth.

OM-D E-M5 Mark III ще бъде наличен в магазините на Фотосинтезис в края на ноември и ще имаме избор между черен и сребърен цвят на тялото. Tялото ще стартира на цена от 2159 лв. за предварителни поръчки.
// Техника / Техника | boyanradev | Октомври 25, 2019
Коментари

Регистирайте се, за да добавите коментар.
Ако вече имате регистрация, влезте с потребителското си име и парола.

Коментари (0)

Прочети още статии