Компактно и леко стандартно варио за всекидневна употреба - Sony FE 20-70mm f/4 G

// Техника / Техника | PhotoSynthesis | Януари 17, 2023
Новият обектив Sony FE 20-70mm f/4 G, разработен за пълноформатни камери, добавя 4 милиметра в "широкия" край на диапазона на вариото спрямо класическите 24-70 при постоянна максимална диафрагма f/4. Това, в комбинация с компактния и лек корпус (8 x 10 см, 490 гр), го превръща в отличен избор за всекидневна употреба и най-различни приложения - от туристическа и пейзажна фотография до портрети и влогове.

Подобрените линейни мотори за автоматично фокусиране и новоразработената диафрагма осигуряват ниски нива на шум и прецизна работа, особено важни при заснемането на видео. Деветте елемента на диафрагмата с отлично настроена аберация придават приятен и плавен характер на бокето.
 
Скоростта на автофокуса е увеличена с 60% спрямо Sony FE 24-70mm f/4 OSS Vario-Tessar T* ZA и дава предимство както при снимане на видео, така и при следене на обекти (2 пъти по-добро от Sony FE 24-70mm f/4 OSS Vario-Tessar T* ZA) и серийно снимане (до 30 кадъра в секунда със Sony A1). Ръчното фокусиране е улеснено от линейната обратна връзка (Linear Response MF) дори за най-малкото придвижване на пръстена.    

Режимът на стабилизацията Active Mode функционира отлично и при 20mm за широк зрителен ъгъл при снимане на 16:9 или 2.35:1 видео.  

Оптичната схема на Sony FE 20-70mm f/4 G включва два усъвършенствани асферични елемента, един асферичен елемент, три ED елемента с изключително ниска дисперсия и един ED асферичен елемент, които коригират хроматичните и сферични аберации. Специалните покрития на лещите минимизират нежеланите отблясъци и отражения за отличен контраст и ясно изображение.

Обективът съчетава големия диапазон на вариото с късо минимално разстояние на фокусиране от едва 30 см при 20mm и 25 см в "дългия" край, което, заедно с максималното увеличение от 0.39x, превръща модела в отличен избор и за малки обекти и динамични детайлни близки планове.

Корпусът е разработен с внимание към удобството на работа и пълния контрол, с отделни пръстени за управление на фокуса, диафрагмата и вариото, като и с персонализирани бутони за задържане на фокуса и бутон за заключване на диафрагмата. Обективът е защитен от прах и влага, а челната леща е с флуорно покритие против отпечатъци от пръсти, прах, вода, мазнини и други замърсители.

Въпреки че е супер широкоъгълен, Sony FE 20-70mm f/4 G е напълно съвместим с кръгли поляризационни филтри с диаметър 72 мм.

Първите доставки в магазини ФотоСинтезис се очакват през февруари, а цената ще бъде около 3200 лв.

// Техника / Техника | PhotoSynthesis | Януари 17, 2023

Фотогалерия: Компактно и леко стандартно варио за всекидневна употреба - Sony FE 20-70mm f/4 G

Коментари

Регистирайте се, за да добавите коментар.
Ако вече имате регистрация, влезте с потребителското си име и парола.

Коментари (0)

Прочети още статии