Новият обектив Sigma 14mm f/1.4 DG DN Art - ултраширокоъгълен светлосилен модел, оптимизиран за астрофотография

Новият обектив Sigma 14mm f/1.4 DG DN Art е специално разработен за впечатляващи фотографии на звездното небе с безогледални фотоапарати с байонет L и Sony E.

Новият модел осигурява зрителен ъгъл от 114.2°, коефициент на увеличение 1:11.9 и минимално разстояние на фокусиране от едва 30 см.

Освен ултра широкия снимачен ъгъл и големия максимален отвор на заоблената диафрагма с 11 елемента, обективът осигурява високо качество на изображението с напълно коригирани отблясъци и сагитална кома, което е от особена важност за астрофотографите.

В допълнение Sigma 14mm f/1.4 DG DN Art предлага множество функции и възможности, полезни при снимането на звездно небе и пейзажи.

Обективът разполага с пръстен с пета за монтаж на статив, като центърът на тежестта на корпуса е изтеглен напред, за да подпомогне по-стабилното му монтиране, а формата му позволява използването на нагревател против конденз без разбалансиране. Фиксатор в предната част на корпуса пък гарантира, че нагревателят няма да се измести напред и да причини винетиране.

Специалната предна капачка на Sigma 14mm f/1.4 DG DN Art е със заключващ механизъм и джобове за листови филтри. В комплекта е включен държач за монтиране на такива филтри към байонета на обектива.

Обективът предлага и възможност за ръчно заключване на фокуса, което да предотврати неволното му изместване, както и програмируем бутон, чрез който могат да бъдат управлявани различни функции на камерата.  

Оптичната схема на Sigma 14mm f/1.4 DG DN Art включва 19 елемента в 15 групи, сред които един стъклен SLD, три стъклени FLD и 4 асферични елемента, които осигуряват отлична корекция на аберациите и сагиталната кома, а в комбинация със специалните оптични покрития елиминират и нежеланите отблясъци.

Линейният автофокусен мотор с бърза реакция (HLA) осигурява бързо, прецизно и тихо фокусиране, подходящо и за видеозаснемане, архитектурна, пейзажна фотография и интериорни снимки.

Относително компактният корпус на Sigma 14mm f/1.4 DG DN Art (101.4 х 149.9 мм, тегло 1170 г) е с типичното за серията Art високо качество на изработка с вътрешно фокусиране и пръстени за контрол на фокуса и диафрагмата. За здравата вътрешна и външна конструкция са използвани леки материали като TSC поликарбонат (термично стабилен композитен материал с коефициент на термично свиване близък до този на алуминия) и магнезиева сплав. Челната леща е третирана с покритие, което отблъсква вода и мазнини, а целият корпус е влаго и прахозащитен за безпроблемно снимане на открито при неблагоприятни атмосферни условия. 


Основните характеристики на новия обектив за астрофотография Sigma 14mm f/1.4 DG DN Art:

 - 19 елемента в 15 групи, с 3FLD, 1 SLD и 4 асферични елемента
- Вътрешна система за фокусиране
- Съвместим с високоскоростен автофокус HLA мотор (линеен задвижващ механизъм с бърза реакция)
- Съвместим с корекция на аберациите(само за поддържани камери, възможните корекции могат да варират в зависимост от модела на камерата.
- DMF и AF + MF
- Съвместим с AF assist (само за Sony E)
- Супер многослойно покритие
- Покритие на челната леща с ниско повърхностно напрежение, отблъскващо вода и мазнини
- Пръстен за контрол на диафрагмата
- Бутон за включване и изключване на стъпките на пръстена за контрол на диафрагмата (de-click)
- Заключване на пръстена за контрол на диафрагмата
- Програмируем AFL бутон
- MFL заключване на фокуса
- Държач за филтри за задната част на обектива (съвместим със Sigma GP-11 Guide Plate)
- Фиксатор за нагревател на обектива
- Превключвател за режим на фокусиране
- Поддръжка за превключване между линейни и нелинейни настройки на пръстена за фокусиране (само за байонет L)
- Влаго и прахо устойчива конструкция
- Пръстен с пета за статив Sigma TS-141
- Нова предна капачка Sigma LC1014-01 със заключващ механизъм и слот за съхранение на филтри
- Съвместим със Sigma USB Dock UD-11 (само за L-Mount)
- Проектиран да сведе до минимум отблясъците и всички други оптични дефекти при насрещна светлина
- Заоблена диафрагма с 11 ламела
- Здрав месингов байонет
- Произведен в Япония

Очаквайте Sigma 14mm f/1.4 DG DN Art скоро в магазини ФотоСинтезис.
Коментари

Регистирайте се, за да добавите коментар.
Ако вече имате регистрация, влезте с потребителското си име и парола.

Коментари (0)

Прочети още статии