Запознайте се с новия средноформатен Fujifilm GFX 50R

// Техника / Техника | PhotoSynthesis | Март 20, 2019
Вижте новия средноформатен фотоапарат Fujifilm GFX 50R - с кратко представяне тук и на място във ФотоСинтезис Арт Център.

Започваме с една добра новина - моделът, заедно с обективите GF 32-64mm f/4 R LM WR и GF 45mm f/2.8 R WR са на разположение при нас - във ФотоСинтезис Арт Център София, където можете да се запознаете лично с тях.

Автор на фотографиите с GFX 50R е Калин Костов (Kalinsky)
 

Също като средноформатните филмови камери от миналото, новата Fujifilm GFX 50R е разработена като част от компактна и лека система, която предлага безкомпромисно качество на изображенията. Именно компактните размери и ниското тегло превръщат GFX 50R в камера, подходяща и за ежедневна и street фотография, а цената ѝ прави средния формат по-достъпен.

Сърцето и душата на GFX 50R е средноформатния сензор (43.8 х 32.9 мм) с 51.4 мегапиксела и процесора X-Processor Pro, който се грижи за по-бързото действие на камерата и максималното качество на изображенията, включително за уникалните симулации на филм и конвертирането на RAW в 8-битов TIFF директно във фотоапарата.


В съчетание с висококачествените обективи от системата, GFX 50R предлага изображения със стандарт, отговарящ на най-високите очаквания във фотографската индустрия. Високата разделителна способност и перфектното цветопредаване могат да бъдат съчетани с изключителните симулации на някои от легендарните фотографски филми на Fujifilm като Provia, Velvia и Astia, както и с множество други творчески корекции in-camera.

За отбелязване е, че затворът на GFX 50R е първият в света фокален затвор, разработен специално за средноформатни безогледални фотоапарати с понижени нива на вибрации и шум. GFX 50R предлага и вариант електронен затвор (до 1/16000 сек), както и комбинации.


Визьорът е OLED с 3 690 000 точки, а дисплеят е 3.2-инчов тъчскрийн, който можете да накланяте нагоре и надолу под различни ъгли. Автоматичният фокус предлага 117 автофокусни точки и разчита на контрастна детекция. GFX 50R предлата видеозапис 1080p при 30 к/сек. За задължителната вече безжична свързаност се грижи Bluetooth low energy технология.

Всичко това идва при вас в прахо- и влагоустойчив корпус, който перфектно се съчетава с устойчивите на атмосферни влияния обективи от средноформатната система GF.

В заключение, вижте нещо като разопаковане в изпълнение на нашия приятел от Photo Cafe Иван Масларов-Джъмбо (или някой, който прилича донякъде на него):
 
// Техника / Техника | PhotoSynthesis | Март 20, 2019

Фотогалерия: Запознайте се с новия средноформатен Fujifilm GFX 50R

Коментари

Регистирайте се, за да добавите коментар.
Ако вече имате регистрация, влезте с потребителското си име и парола.

Коментари (0)

Прочети още статии