Най-светлосилният обектив от серията Sony G Master излиза на пазара - Sony FE 50mm f/1.2 GM

// Техника / Техника | PhotoSynthesis | Март 16, 2021
Sony обяви навлизането на пазара на своя юбилеен шестдесети обектив с E байонет за системата безогледални фотоапарати. И, както подобава на такъв повод, обективът се откроява от всички останали - той е най-светлосилният в цялата серия висококачествени обективи на марката Sony G Master до този момент.

Запознайте се с новия Sony FE 50mm f/1.2 GM. Класическото фиксирано фокусно разстояние и големият максимален отвор на диафрагмата директно прицелват модела в портретната фотография, а учудващо компактните му размери и тегло от 780 гр. го правят подходящ за работа не само в студио.

обектив Sony FE 50mm f/1.2 GM

Както и при останалите обективи от серията G Master, корпусът на Sony FE 50mm f/1.2 GM е комбинация от метал и качествена пластмаса, която има за цел едновременно да осигури относително ниско тегло и издръжливост, както и защита от влага и прах. Челният елемент е третиран с флуоритно покритие, което предпазва от замърсявания.

Оптичната схема на обектива е съставена от 14 елемента в 10 групи, сред които три XA елемента (екстремно асферични) за минимизиране на аберациите, отлична рязкост в целия кадър и плавен дефокус. Изцяло новоразработената диафрагма с 11 елемента добавя чисто и естествено боке както в задния, така и в предния план.

Sony FE 50mm f/1.2 GM е оборудван с XD (extreme dynamic) двигатели за бързо, прецизно и тихо автоматично фокусиране, а пръстенът за ръчен фокус позволява бързи и плавни корекции, когато това е необходимо и при снимане на видео. В добавка към обичайния бутон за бързо превключване на режима на фокусиране, новият модел е оборудван с допълнителен бутон за задържане на фокуса, който може да бъде и препрограмиран по желание. За видеографите е предвидена обичайната за GM обективите безстъпкова корекция на диафрагмата.

 Първите доставки в магазини ФотоСинтезис се очакват през април 2021 г., а прогнозната продажна цена е 4599 лв.


// Техника / Техника | PhotoSynthesis | Март 16, 2021

Фотогалерия: Най-светлосилният обектив от серията Sony G Master излиза на пазара - Sony FE 50mm f/1.2 GM

Коментари

Регистирайте се, за да добавите коментар.
Ако вече имате регистрация, влезте с потребителското си име и парола.

Коментари (0)

Прочети още статии