Новият дрон DJI Air 3 – хибрид между Air, Mini и Mavic

Новият дрон DJI Air 3 съчетава технологии и функционалности от три серии на марката. Противно на много очаквания, Air 3 не е с едноинчов сензор като предшественика си Air 2S, а наследява 48-мегапикселовия 1/1.3-инчов сензор на  DJI Mini 3 Pro и заснема до 4K видео, а не 5K. За сметка на това, всички останали параметри са чувствително по-добрени спрямо Air 2S.

Всъщност, сензорите на DJI Air 3 са два – по един  за всяка от двете камери. Широкоъгълната камера е оборудвана с обектив 24mm f/1.7 (еквивалент при 35мм стандарт), а телекамерата – със 70mm f/2.8. Според производителя, няма да има разлика в материала, заснет от двете камери, което, заедно с 10-bit HLG/D-Log M режимите ще улесни значително постпродукцията.

Новият дрон заснема 4K видео с до 100 фрейма в секунда, но само за slow-motion. Стандартно и двете камери записват 4K HDR видео с до 60 фрейма в секунда и 2.7K вертикално видео за социалните мрежи.

Максималната продължителност на полета на DJI Air 3 е по-голяма от тази дори на DJI Mavic 3 Pro и достига до 46 минути, а батерията се зарежда напълно за 10 минути по-малко – за около час. Максималният обхват също е увеличен и достига почти 20 км с трансфер на FHD 60p видео към дистанционния контролер чрез системата O4. Максималната скорост и устойчивостта на вятър са идентични с тези на  Mavic 3 Pro – съответно 75 км/ч и 43 км/ч.

Системата за избягване на препятствия на новия дрон DJI Air 3 използва APAS 5.0 и заедно с интелигентните режими на полет позволява лесен контрол дори от начинаещи пилоти. За пръв път в серията Air се появява функционалността Waypoint, която позволява запис и прецизно повторение на маршрути, летене и заснемане по предварителни настройки и др.

Във фото режим DJI Air 3 по подразбиране използва SmartPhoto 3.0 за автоматичен избор между HRD, Hyperlight и разпознаване на сцени.

Първите доставки на новия дрон DJI Air 3 в магазини ФотоСинтезис се очакват около края на август.DJI пуска на пазара и ново зарядно устройство за до 3 батерии DJI Air 3 Battery Charging Hub, което позволява прехвърлянето на заряд от останалите батерии към една от тях - тази, която е най-заредена - за да може енергията от трите батерии да бъде оползотворена максимално в моментите, в които зареждането им е невъзможно. Новото зарядно може да зарежда и други устройства като дистанционни контролери и смартфони. То ще бъде включено във "fly more combo" вариантите на DJI Air 3.

Към анонсите се присъединява и нов дистанционен контролер - DJI RC 2, който поддържа новата система за трансфер на данни на далечно разстояние O4 и осигурява FHD60p live feed на 5.5-инчовия дисплей.

Фотогалерия: Новият дрон DJI Air 3 – хибрид между Air, Mini и Mavic

Коментари

Регистирайте се, за да добавите коментар.
Ако вече имате регистрация, влезте с потребителското си име и парола.

Коментари (0)

Прочети още статии