Нови творчески възможности при създаването на портрети с AF-S Nikkor 105mm f/1.4E ED

Амстердам, Нидерландия, 27 юли 2016 г.: Nikon пуска на пазара AF-S NIKKOR 105mm f/1.4E ED и добавя поредното бижу към линията си от бързи фиксирани обективи f/1,4 с формат FX. Този единствен 105-милиметров обектив с автоматично фокусиране на пазара и максимална диафрагма f/1,4 е вълнуващо допълнение към гамата NIKKOR. Професионалистите, които искат да постигнат нови нива на художествено майсторство при създаването на портрети и модерни форми, ще могат да се насладят на изключителен естетичен контрол.

AF-S NIKKOR 105mm f/1.4E ED е достоен наследник на прочутия обектив NIKKOR 105mm f/2.5 на Nikon. Независимо дали фотографите използват наличната светлина, или работят в студио, напълно новата оптична конструкция осигурява ненадмината острота от край до край и изящно боке. Фокусното разстояние от 105 мм и най-късото разстояние на фокусиране от 1 м позволяват заснемане на запълващи кадъра портретни снимки без необходимост от изрязване. Производителността при максимално отворена диафрагма е ненадмината, а обектите се предават с идеална яснота дори при снимане с най-голямата диафрагма.

За да осигурят оптимален резултат в портретен режим, инженерите на Nikon обърнаха специално внимание на разделителната способност при външните области на кадъра. Вследствие на това отблясъците на сагиталната кома ефективно се намаляват за отлична репродукция на точковите светлинни източници като фини кръгли точици дори по краищата на изображението. Периферното отслабване на светлината се контролира за запазване на яркостта в целия кадър дори при снимане с максимална диафрагма с фокус, настроен на безкрайност. Благодарение на уникалния оптичен дизайн интензивността на размазването на изображението се изменя плавно за получаване на боке без груби ръбове. Изображенията се предават с дълбочина и обемност, които са наистина запомнящи се.

Дирк Яспер (Dirk Jasper), продуктов мениджър в Nikon Europe, казва: “AF-S NIKKOR 105mm f/1.4E ED е невероятно допълнение към легендарната гама f/1.4 на Nikon. Разработен на базата на наследеното превъзходство на цялата гама, простираща се назад чак до най-първия обектив с байонет F на Nikon, цялостната му оптична производителност и разделителна способност са изключителни – той дори превъзхожда 85-милиметровите висококачествени обективи за портрети на Nikon. От детайлите на фини тъкани до градацията на цветовете на косата на обекта, този наистина уникален обектив ще позволи на фотографите да поставят своя индивидуален отпечатък върху портретите си.“
Допълнителни важни функции
Заоблена диафрагма с 9 ламели 
Деветте ламели на заоблената диафрагма намаляват дифракцията, осигурявайки вярно възпроизвеждане на елементите на сцената. 

Бързина, стабилност, плавност 
Електромагнитният механизъм на диафрагмата позволява изключително стабилен контрол на автоматичната експозиция дори при серия от снимки с висока скорост. Автоматичното фокусиране е плавно, тихо и бързо благодарение на безшумния вълнов двигател (SWM) на Nikon.

Легендарната оптика NIKKOR
Нанокристалното покритие намалява появата на фантоми и отблясъци. Трите елемента от стъкло с изключително ниска дисперсия (ED) намаляват до минимум аксиалната хроматична аберация. Флуорното покритие на Nikon защитава предните и задните елементи на обектива и ги прави лесни за почистване.
 
Коментари

Регистирайте се, за да добавите коментар.
Ако вече имате регистрация, влезте с потребителското си име и парола.

Коментари (0)

Прочети още статии