Два нови обектива NIKKOR Z за фулфрейм фотоапарати

// Техника / Техника | PhotoSynthesis | Февруари 07, 2023
След като разкри, че е в крайна фаза на разработването им по-рано през годината, Nikon официално обяви пускането на пазара на NIKKOR Z 85mm f/1.2 S и NIKKOR Z 26mm f/2.8.

NIKKOR Z 85mm f/1.2 S е супер светлосилен обектив с класическо фокусно разстояние, особено подходящ за професионална портретна, модна и сватбена фотография. NIKKOR Z 26mm f/2.8 пък е изключително компактен широкоъгълен твърд обектив за стрийт, архитектура и пейзаж.

NIKKOR Z 26mm f/2.8 е с дъжина под 3 см и тегло едва 130 г, което го превръща в отличен избор за всекидневно снимане. Обективът тип "палачинка" идва със специално разработен за него сенник Nikon HB-N111 и предна капачка Nikon LC-K108, които да не увеличават излишно размерите му. Оптичната схема на модела съдържа три асферични елемента, които осигуряват отлична яснота и рязкост на изображението. Автоматичното фокусиране се осигурява от STM система с едновременно придвижване на всички елементи. Корпусът на  NIKKOR Z 26mm f/2.8 е защитен от атмосферни влияния и е оборудван с контролен пръстен с възможност за задаване на различни функции.

NIKKOR Z 85mm f/1.2 S е разработен с мисъл за професионалните фотографи, с изключително голям максимален отвор на диафрагмата, Multi-Focus AF система с два STM мотора за фокусиране, програмируем контролен пръстен и защитен срещу атмосферни влияния корпус.

Автофокусната система осигурява изключително бързо и прецизно фокусиране, което същевременно е достатъчно тихо и с минимално "дишане", за да може NIKKOR Z 85mm f/1.2 S да се използва и за видеозаснемане. Оптичната схема на обектива включва два аферични елемента и един елемент с ниска дисперсия, които осигуряват отлична чистота и рязкост по цялата площ на изображението. Нанокристално поктритие се грижи за предотвратяването на нежеланите отблясъци. Единадесетте заоблени елемента на диафрагмата осигуряват плавно и красиво боке.// Техника / Техника | PhotoSynthesis | Февруари 07, 2023

Фотогалерия: Два нови обектива NIKKOR Z за фулфрейм фотоапарати

Коментари

Регистирайте се, за да добавите коментар.
Ако вече имате регистрация, влезте с потребителското си име и парола.

Коментари (0)

Прочети още статии