Canon обяви нови модели DSLR фотоапарати, безогледален фотоапарат, компактен обектив, дистанционно и визьор

// Техника / Техника | PhotoSynthesis | Февруари 15, 2017
Днес, 15 февруари 2017 г., Canon представиха няколко нови продукта – DSLR-ите EOS 800D и EOS 77D, безогледалният EOS M6, обектива EF-S 18-55mm f/4-5.6 IS STM, визьорът EVF-DC2 и дистанционното BR-E1 и нов firmware за Connect station CS100.


EOS 77D и EOS 800D и 18-55 STMДвата нови модела DSLR фотоапарати от семейството EOS - EOS 77D и EOS 800D комбинират водещи технологии за работа с изображения, включително 24.2-мегапикселов APS-C CMOS сензор и DIGIC 7 процесор. Те предлагат висока производителност, пълен контрол и са идеален избор, ако искате да обновите вашия фотографски комплект и да усъвършенствате своите умения. Заедно с най-новите модели DSLR фотоапарати, Canon представи и EF-S 18-55mm f/4-5.6 IS STM – най-компактният обектив*, който не се сгъва, както и дистанционният спусък BR-E1, перфектен за заснемане от разстояние в радиус до 5 м.

Притежавайки най-бързия автофокус в света в режим Live View** с изумителните 0.03 секунди, фотоапаратите позволяват изключителна прецизност и възможност да заснемат с лекота бързо движещи се обекти при шест кадъра в секунда.

За заснемане на изображения при по-малка осветеност от изгрев до залез, фотоапаратите позволяват правенето на снимки с чувствителност ISO до 25 600 – която може да се увеличи до 51 200 – и да бъде уловен всеки един момент без проблем. Със своите 45 автофокусни точки от кръстосан тип, фотоапаратите фокусират бързо, прецизно проследяват движещи се обекти и създават изключително ясни снимки. И двата нови модела на Canon притежават 7560-pixel RGB+IR мерене, за да разпознават фини детайли, като цвят на кожа, и да предложат точна експозиция.


С новите модели фотоапарати на Canon вие можете са заснемате невероятни детайли, както и филми с плавно движение и снимки, улавяйки бързо движещи се обекти с Full HD 60p и HDR филмово заснемане. Независимо дали е сафари, спортно събитие или слънчев ден на плажа, Dual Pixel CMOS AF проследява обектите по време на тяхното движение, фокусирайки плавно за професионални резултати. За заснемане на филми в движение дигиталният стабилизатор на изображения по пет оси изглажда движенията на фотоапарата докато го държите в ръка. 

За да може да почувствате камерата като част от вас, EOS 77D предлага пълен контрол, с два отделни въртящи селектора за управление на настройки като бленда и скорост на затвора, както и LCD панел отгоре, който да ви помогне да виждате всички настройки. За по-малко опитните фотографи, интерфейсът на EOS 800D позволява да се разучи всяка една настройка на модела докато заснемате и обработвате своите снимки и по този начин помага за придобиването на нови умения.
 
NFC и Wi-Fi свързаността позволяват лесно прехвърляне на снимки и видео, преди обработка, към съвместими „смарт“ устройства или Canon Connect Station и споделянето им със света. Непрекъснатата Bluetooth връзка позволява да включите фотоапарата и да разглеждате снимки без да има нужда да го изваждате от чантата, както и да го управлявате дистанционно чрез „смарт“ устройство или с новото дистанционно на Canon - Remote Controller BR-E1


 
Новият обектив EF-S 18-55mm f/4-5.6 IS STM е идеалният избор, за да стартирате с него или да го добавите към своя фотоапарат с възможността да заснемате изключително широк спектър от снимки, от пейзажни до портретни. Обективът, който е най-малкият в своя клас, е оборудван със стабилизатор на изображението при 4 стопа, за снимки в слабо осветени пространства и при голямо приближение, кръгова диафрагма със 7 ламела за приятно замъгляване на фона при правенето на портретни снимки. Servo AF, с почти безшумния STM, е идеален за заснемане на видео сцени без разсейващ шум от фокусиране.  


EF-S 18-55mm f/4-5.6 IS STM основни характеристики:

Гъвкаво мащабиране в рамките на 18-55mm
61.8mm дължина и с тегло само от 215g
Стабилизатор на изображението при 4 стопа
STM автофокус
Отлично качество на изображенията


Дистанционно управление BR-E1 основни характеристики:

Bluetooth® свързаност
5m обхват от всички посоки
Лесно управление
Контрол за снимки и видео
Управление на фокус и мащабиране


 * Сред неприбиращите се китови обективи 18-55мм.,  към февруари 2017 според проучване на Canon
** Сред фотоапаратите със сменяема оптика и APS-C матрици към февруари 2017 според проучване на Canon. Измерено с според CIPA стандарт и използвайки вътрешни методи със закачен обектив EF - S 18-55mm. f/4-5,6 IS STM, авто фокус единична снимка и Live View режим на снимане.EOS M6, който e най-новият безогледален модел на Canon, съчетава всички характеристики от най-висок клас на марката в компактен корпус. В новия фотоапарат е внедрена най-съвременна фотографска технология - 24.2-мегапикселов APS-C сензор, Dual Pixel CMOS AF и най-новият процесор DIGIC 7, като моделът предлага скорост на заснемане и качество като при DSLR, но в компактен корпус, който всеки може да вземе навсякъде със себе си. Новият фотоапарат на Canon е създаден да насърчава изразяването на креативността. Подвижния сензорен LCD екран на EOS М6 дава възможности да бъдат уловени снимки от необикновени ъгли, а бързия старт на апарата позволява  да снимате веднага щом го включите.  
 
Процесорът на изображения DIGIC 7 от Canon предлага подобрен капацитет на обработка, за да направи снимките още по-наситени и детайлни, независимо от осветлението. В комбинация с 24.2 MP CMOS сензор и Dual Pixel CMOS автофокус, DSLR качеството и бързината са възможни да бъдат постигнати всеки път, когато снимате. За онези спонтанни моменти, които не можете да контролирате - от заснемане на изпълнители на улицата до изключително интензивни движения, EOS M6 последователно заснема със 7 кадъра в секунда или с до 9 кадъра в секунда при фиксиран автофокус. Така нито един момент не е пропуснат. Вградената 5 осна видео стабилизация прави възможно заснемането на идеално гладко Full HD 60p видео, което остава стабилно, дори и да сте в движение. Заснемането на видео е допълнително стабилизирано от специалния Dynamic IS обектив EF-M 15-45mm f/3.5-6.3 IS STM.

Използвайки класическия дизайн на EOS моделите на Canon, EOS M6 е с перфектен размер, за да се включи във всяко едно приключение, и е готов да улови уникалните арт моменти, които търсите. Интуитивният, с голям ъгъл на накланяне LCD сензорен екран, с възможност за управление на функциите, позволяват пълен контрол на камерата само с докосването на един пръст. По този начин лесно използвате своя нов фотоапарат.

Чрез интегрираните функции за Wi-Fi и NFC свързаност в новия модел EOS M6, можете да споделяте вашите снимки със света бързо и лесно. Непрекъснатата връзка между EOS M6 и вашия смартфон може да се поддържа чрез Bluetooth свързаността*, което ви дава възможност да разгледате своите снимки, без да изваждате фотоапарата от чантата си. Можете също да използвате Bluetooth, за да заснемате от дистанция селфи с вашите приятели или да направите снимка сред природата от различни местоположения без да пречите на дивите животни. 


Днес е и премиерата на новия електронен, компактен и лек външен визьор - EVF-DC2, който е съвместим, както с всички EOS M фотоапарати (EOS M6 включително), така и с  избрани модели от серията PowerShot. Новият визьор тип 0.39 включва дисплей с резолюция 2.36 милиона точки, който разкрива всеки детайл подробно, а 100% покритието позволява да се улови в един кадър всичко, което окото вижда през визьора. Електронният визьор EVF-DC2 улавя движение в реално време със скорост на обновяване до 120 кадъра в секунда и прави значително по-лесна смяната между снимане с екран или визьор - само с едно вдигане на фотоапарата към лицето. Теглото на новия визьор е само 29 г. и той е изключително леко допълнение към фотографското оборудване за новия EOS M6.


* Bluetooth® технология, пестяща енергията на батерията. Bluetooth® е запазена марка на Bluetooth SIG, Inc. и използването му от Canon Inc е съгласно предотстъпен лиценз.

SaveSave
// Техника / Техника | PhotoSynthesis | Февруари 15, 2017

Фотогалерия: Canon обяви нови модели DSLR фотоапарати, безогледален фотоапарат, компактен обектив, дистанционно и визьор

Коментари

Регистирайте се, за да добавите коментар.
Ако вече имате регистрация, влезте с потребителското си име и парола.

Коментари (0)

Прочети още статии