Нова серия аудио рекордери Zoom H-essential с 32-битов запис с плаваща запетая

// Техника / Техника | PhotoSynthesis | Февруари 12, 2024
След като преди време Zoom започва революция в областта на компактните устройства за качествен аудио запис с първите модели от серията H, сега продължава развитието ѝ с новите компактни аудио рекордери H-essential - Zoom H1essential (Zoom H1E), H4essential (Zoom H4E) и H6essential (Zoom H6E).

И трите нови модела предлагат 32-bit float запис (32-битово преобразуване с плаваща запетая) и лесен работен процес, за да се превърнат в предпочитан избор за висококачествен запис навсякъде и по всяко време - за музиканти, видеографи и всякакви създатели на съдържание. Създателите на Zoom H1essential, H4essential и H6essential са помислили и за ползвателите с нарушено зрение и устройствата предлагат гласови описания и асистенция за работа с менютата и настройките (на английски, френски, немски, италиански, испански, японски и китайски език).

Аудио рекордерите Zoom H-essential използват два аналогово-цифрови преобразувателя (АЦП), за да осигурят голям динамичен диапазон и по този начин да елиминират нуждата от фини настройки на нивата на входящия сигнал. По този начин те осигуряват впечатляващ краен резултат без шум, кривене и клипинг, както и нормализиране на тих запис до работими нива без добавяне на шум. Така всичко, което е необходимо да се направи за започване на запис е да се натисне един бутон.  

Корпусите на трите нови модела аудио-рекордери Zoom H1E, H4E и H6E са оборудвани с:
  • цветен дисплей
  • вградени говорители
  • 3.5-милиметров изход за слушалки
  • слот за карти памет (microSDXC до 1TB)
  • USB-C порт за трансфер на данни и лайвстрийм

Zoom H1essential


Zoom H1E е най-компактният от трите нови модела и разполага с вградени X/Y стерео микрофони за двуканален запис, които могат да уловят звук със сила до 120 dB и 3.5-милиметров Mic/Line вход със захранване. На разположение са различни функции като контрол на скоростта на възпроизвеждане, автоматичен запис, моно режим и др. Този аудио рекордер може да бъде използван едновременно и като USB микрофон и аудио интерфейс.


Zoom H4essential


Zoom H4E е подходящ избор за тези, които се нуждаят от аудио рекордер с 4-канален запис. Този модел също е оборудван с X/Y стерео микрофони способни да уловят безпроблемно звук със сила до 130 dB. Освен това, Zoom H4essential разполага с два комбинирани входа XLR-1/4" с качествени предусилватели и фантомно захранване, миксер и USB порт, през който може да изведе двуканален аудио стрийм към компютър или мобилно устройство.


Zoom H6essential


Zoom H6E е "флагманският модел" на серията, който е оборудван с новата микрофонна капсула XYH-6e, която безпроблемно може да улови звук със сила до 135 dB, което се равнява на шума от излитащ реактивен самолет. Тази капсула може да бъде заменена с други модели на марката като насочената SSH-6e stereo shotgun capsule или модула за два XLR-TRS входа EXH-6e.

Очаквайте новата серия аудио рекордери Zoom H-essential скоро в магазини ФотоСинтезис.
// Техника / Техника | PhotoSynthesis | Февруари 12, 2024
Коментари

Регистирайте се, за да добавите коментар.
Ако вече имате регистрация, влезте с потребителското си име и парола.

Коментари (0)

Прочети още статии