Новата влог камера Sony ZV-1 II - ултраширокоъгълен варио обектив и повече функции

Sony обяви нов модел от серията камери за влогинг - Sony ZV-1 II. Това е еволюция на Sony ZV-1, в която, според производителя, е отразена голяма част от обратната връзка от страна на влогъри, инфлуенсъри и други създатели на съдържание. Резултатът е нещо като хибрид от всички камери от серията Sony ZV.   

Благодарение на това, Sony ZV-1 II разполага с широкоъгълен варио обектив ZEISS Vario-Sonnar T* 18-50mm f/1.8-4, функция Bokeh Switch, интелигентен микрофон с 3 капсули, режим Cinematic Vlog, стилове Creative Look, ефект за омекотяване на кожата и режим за оптимално експониране на лицата в кадър, бърза хибридна автофокусна система, вграден ND филтър, настройка Product Showcase, S&Q режим, електронна стабилизация на изображението, Tally индикатор, въртящ се дисплей и съвместимост с удобни за влогване аксесоари.

Sony ZV-1 II наследява 20-мегапикселовия 1" сензор тип Exmor RS BSI CMOS и процесор BIONZ X от първата версия на модела и функцията Bokeh Switch от Sony ZV-1F, която осигурява приятен дефокус на фона само с едно натискане на бутон. От първата версия новият модел наследява още много характеристики и функции като заснемане на видео 4K30p и FHD120p, Face-Priority AE, режим за забавен (до 5x) и забързан (до 60x) каданс (S&Q), активна електронна стабилизация за видеозаснемане, фокус по очи за хора и животни, оптимизиране на цвета на кожата при снимки и видео, вграден ND филтър, ергономичен корпус с дисплей с пълно завъртане и мн. др.

Новият широкоъгълен обектив с еквивалентно на 35-милиметровия стандарт фокусно разстояние 18-50mm улеснява селфитата от една ръка разстояние без селфи стик, както и заснемането на по-широкообхватни сцени, като същевременно предлага достатъчно приближение при необходимост.

Интелигентният микрофон с 3 капсули автоматично засича човешките гласове и променя насочването напред или във всички посоки, а при ръчен контрол може да бъде насочен и назад за разказ зад кадър. При необходимост от включване на външен микрофон, това може да стане през чехъла за аксесоари (със съвместими модели) или 3.5mm жак.

От влогърската камера със сменяема оптика Sony ZV-E1 новият модел наследява възможността за превъртане на менюта с приплъзване по тъчскрийна, и по-важното - настройката Cinematic Vlog, която автоматично избира формат CinemaScope (2.35:1) и кадрова честота 24 fps за кинематографско усещане, а допълнително могат да бъдат приложени пет различни стила (Look) и четири различни настроения (Mood).

Бързата хибридна автофокусна система, използвана в камери от серията Sony Alpha осигурява прецизно фокусиране и проследяване на обектите и функциите AF Transition Speed за избор на скоростта на префокусиране по време на видеозаснемане и AF Subject Shift Sensitivity за настройване на фокуса спрямо движението на обекта и средата.

Функцията Creative Look дава възможност за избор от 10 предварително създадени комплекта от настройки на тоналност, яркост, дълбочина на цвета и др. Product Showcase прецизно прехвърля фокуса от презентатора към продукта и обратно, а Soft Skin Effect изглажда  и намалява дефектите на кожата, като ѝ придава естествен цвят.

Sony ZV-1 II вече разполага с USB-C порт, който улеснява ползването ѝ като стрийминг и уеб камера, външен запис на видео до 4K30p и свързването с външен монитор. Разбира се, на разположение са задължителните вече Wi-Fi и Bluetooth. Мобилното приложение Sony Imaging Edge Mobile Plus дава възможност за лесно прехвърляне и споделяне на снимки и видео, маркиране на снимки и видео за споделяне, дистанционен контрол, обновяване на софтуера на камерата и др.

Новият модел е съвместим с мини статива и дистанционно управление Sony GP-VPT2BT за още по-голямо удобство, а към чехъла за аксесоари може да бъде включен външен микрофон за още по-качествен звук.

Sony ZV-1 II е произведен с мисъл за природата - за корпуса на камерата и аксесоарите, в включени в компекта, са използвани само рециклирани материали.

Първите доставки на новата влог камера в магазини ФотоСинтезис се очакват през юни 2023 г.


Фотогалерия: Новата влог камера Sony ZV-1 II - ултраширокоъгълен варио обектив и повече функции

Коментари

Регистирайте се, за да добавите коментар.
Ако вече имате регистрация, влезте с потребителското си име и парола.

Коментари (0)

Прочети още статии