Новият обектив Sony 12-24mm f/2.8 GM допълва светлосилните зумове за Sony Alpha full-frame

Sony обяви пускането на пазара на поредния модел от серията светлосилни варио-обективи за безогледалните full-frame фотоапарати Sony Alpha. Новият Sony 12-24mm f/2.8 G Master (SEL1224GM) e свръхширокоъгълно светлосилно двукратно варио, което допълва набора от висококачествени f/2.8 обективи наред със Sony 16-35mm f/2.8 GM, 24-70mm f/2.8 GM и 70-200mm f/2.8 GM OSS. Към момента, това е най-широкоъгълният варио-обектив с постоянна светлосила f/2.8 за пълноформатни фотоапарати в света.

Въпреки, че корпусът на Sony 12-24mm f/2.8 GM е относително компактен и лек (847 гр.), той разполага с четири XD линейни автофокусни мотора, които осигуряват изключително бърз, прецизен и тих автоматичен фокус - особено ценен при заснемане на видео материали - също както и минималното "дишане" при фокусиране.
Плаващият фокусен механизъм осигурява перфектно и равномерно представяне още от 28 см чак до безкрайност, в целия диапазон на предметни разстояния, а едновременно с това и изключително балансирано усещане без изместване на центъра на тежестта на обектива.Оптичната схема на модела включва три силно асферични елемента (XA), един асферичен, два Super ED и три ED (ниско-дисперсионни) елемента, което осигурява равномерна рязкост дори в краищата на кадъра и отлична корекция на аберациите, а за плавния и елегантен дефокус допринасят и 9-те заоблени ламела на диафрагмата.

Големият зрителен ъгъл и широката максимална диафрагма на обектива позволяват удачното му използване както за пейзажни и интериорни фотографии, така и за нестандартни репортажни и екшън кадри, с акцент върху динамичната перспектива, а защитата от влага и прах и флуоритното покритие на челната леща го правят подходящ избор за работа във всякакви атмосферни условия.

Sony 12-24mm f/2.8 GM е с вграден сенник и е оборудван с държач за гел филтри зад задната леща. С обектива получавате и шаблон за изрязване на филтрите в точния размер.

Стартът на продажбите се очаква през август, а очакваната цена в магазини ФотоСинтезис все още не е известна.Фотогалерия: Новият обектив Sony 12-24mm f/2.8 GM допълва светлосилните зумове за Sony Alpha full-frame

Коментари

Регистирайте се, за да добавите коментар.
Ако вече имате регистрация, влезте с потребителското си име и парола.

Коментари (0)

Прочети още статии