Новите дрехи на Sigma 35mm f/1.4

// Техника / Техника | PhotoSynthesis | Април 27, 2021
Новият обектив Sigma 35mm f/1.4 DG DN Art е версия на първия Global Vision обектив на Sigma - 35mm f/1.4 Art, специално разработена за безогледалните системи с байонет L и E.  

Въпреки по-компактния и лек корпус (75.5 x 109.5 mm и 645 g срещу 77 x 118 mm и 755 g за Sigma 35mm f/1.4 DG HSM Art), новата светлосилна "35-ца" обещава типичното за серията Sigma Art безкомпромисно качество на оптиката, отличен контрол на аберациите и привлекателно боке.

Sigma 35mm f/1.4 DG DN Art предлага изключително бърз автофокус и опция за безстъпков контрол на диафрагмата. Тя може да бъде контролирана както чрез пръстена на обектива, така и чрез камерата в режим Auto. Специален бутон заключва пръстена в тази позиция, за да не бъде завъртян по случайност. Корпусът е оборудван и с AFL бутон, който може да бъде програмиран за различна функция от менюто на камерите, които позволяват това.

Самият корпус е с качествена изработка, предвидена за дълга и итензивна работа, и е защитен от пръски вода и прах, а челният елемент е с покритие, отблъскващо вода и мазнини.

Оптичната схема на обектива се състои от 15 елемента, разположени в 11 групи, включващи два асферични елемента, два SLD (Special Low Dispersion) елемента и по един ELD (Extraordinary Low Dispersion) и FLD (‘F’ Low Dispersion) елемент, които спомагат за минимизирането на различните видове аберации. 11-те заоблени ламели на диафрагмата осигуряват плавно и приятно боке.

Независимо от големия максимален отвор на диафрагмата, при Sigma 35mm f/1.4 DG DN Art сагиталната кома е изключително добре контролирана, което го превръща в отличен избор за фотография на нощното небе. Технологията на Sigma против нежелани отблясъци и призраци позволяват безпроблемна работа с обектива и при силен контражур.

Автоматичното фокусиране се осигурява от стъпков AF двигател, а фокусиращата група се състои от единичен олекотен елемент, което позволява изключително бързо и тихо фокусиране. Пръстенът за ръчно фокусиране е с плавно и прецизно движение и достатъчно дълъг ход, за да е удобен за използване от видеографи.

Sigma 35mm f/1.4 DG DN Art е съвместим със Sigma USB Dock UD-11 за L байонет за актуализиране на фърмуера и други параметри.  

Засега не е известна датата на първите доставки в магазини ФотоСинтезис.

// Техника / Техника | PhotoSynthesis | Април 27, 2021
Коментари

Регистирайте се, за да добавите коментар.
Ако вече имате регистрация, влезте с потребителското си име и парола.

Коментари (0)

Прочети още статии