NIKKOR Z 28-75mm f/2.8 навлиза на пазара. Задава се NIKKOR Z 800mm f/6.3 VR S

// Техника / Техника | PhotoSynthesis | Декември 14, 2021
Новият варио-обектив NIKKOR Z 28-75mm f/2.8 е с почти една трета по-лек от класическия "работен кон" NIKKOR Z 24-70mm f/2.8 и е с дължина от само около 12 см, което го превръща в най-компактния обектив за фулфрейм с постоянна максимална диафрагма f/2.8, произвеждан някога от Nikon.

Универсалното фокусно разстояние, компактния размер и ниското тегло на новия модел, съчетани с относително големия максимален отвор на диафрагмата, който позволява работа в условията на ниска осветеност и отличен контрол над дълбочината на фокуса, го превръщат в отличен избор за всекидневна употреба.

NIKKOR Z 28-75mm f/2.8 е оборудван със стъпков мотор за тихо автоматично фокусиране, подходящо и при заснемане на видео. "Дишането" (focus breathing) също е сведено до минимум.

Корпусът на обектива е защитен срещу проникване на прах и влага и е оборудван с програмируем контролен пръстен, който може да се използва за ръчно фокусиране, за контрол на диафрагмата или компенсация на експонацията.

По традиция, едновременно с анонса на новите модели на Nikon не получаваме информация относно очакваната цена и датата на първите доставки в магазини ФотоСинтезис.
// Техника / Техника | PhotoSynthesis | Декември 14, 2021

Фотогалерия: NIKKOR Z 28-75mm f/2.8 навлиза на пазара. Задава се NIKKOR Z 800mm f/6.3 VR S

Коментари

Регистирайте се, за да добавите коментар.
Ако вече имате регистрация, влезте с потребителското си име и парола.

Коментари (0)

Прочети още статии