Canon представи нов портретен обектив за системата EOS R - Canon RF 85mm F1.2L USM

Canon обяви последното поколение на легендарния 85mm f/1.2L - Canon RF 85mm F1.2L USM. Това е първият от шестте RF обектива Canon, анонсирани още през февруари.

Новият обектив е проектиран за системата Canon EOS R и предлага  най-високата разделителна способност сред обективите Canon до този момент.  RF байонетът на системата подобрява качеството на изображението и комуникацията между обектива и корпуса на безогледалната камера. Използвайки същия USM мотор като RF 50mm F1.2L USM, RF 85mm F1.2L USM осигурява рязък, бърз и точен фокус.  В комбинация с нов микропроцесор, който използва също нов високопроизводителен централен процесор и фърмуер, обективът се възползва от EOS R системата за увеличаване на трансфера на данни, което води до осезаемо по-бърза работа и автофокус.

Както всички RF обективи RF 85mm F1.2L USM разполага с допълнителен пръстен, който може бъде персонализиран за контрол на избрани функции, което го прави идеален за сватбени фотографи, които снимат динамични сцени и се нуждаят от различни настройки за перфектни снимки на незабравими моменти. Обективът е снабден и с пръстен за ръчен фокус, който позволява ръчно фокусиране чрез завъртане, без да е необходимо да превключвате в режим на ръчен фокус.

85-милиметровият обектив осигурява идеално фокусно разстояние за портрети и отлична перспектива при снимки на лица. RF 85mm F1.2L USM е само вторият обектив от гамата на Canon, след EF 35mm f/1.4L II USM, в които се използва уникалната оптична технология Canon BR (Blue Spectrum Refractive Optics), ефективно коригираща аксиалната хроматична аберация и подобряваща резолюцията и остротата. Асферичния и UD елемент допълнително намаляват аберациите.


 

Широкия отвор на диафрагмата f/1.2 позволява малка дълбочина на рязко изобразеното пространство, плавно боке и отделяне на фона. Системата на диафрагмата с девет ламела фино отделя обекта от плавно замъгления фон, което прави обектива идеален за портретна фотография. Свръхшироката бленда позволява снимане в предизвикателни условия на осветеност - до -6EV (EOS R) и -5EV (EOS RP) - улавяйки атмосферата на всеки момент.

Корпусът е със стандартната за L-серията защита, предпазваща от неблагоприятни метеорологични условия.

Носителката на множество награди - сватбения фотограф и посланик на Canon, Фелиша Сиско – коментира:
„Като сватбен и портретен фотограф, аз трябва да мога да се доверя на инструментите си, за да мога да се съсредоточа върху обектите и разкажа историята им. Използвам емблематичния 85-милиметров обектив на Canon от 20 години заради скоростта и широката бленда, което гарантира красиви изображения, дори при слаба светлина.
Новият RF 85mm F1.2L USM е по-добър, отколкото можех да си представя. Този обектив създава дълбочина на рязкост и боке, което е невъзможно да се постигне с други обективи и вече знам, че ще се превърне в основен аксесоар в чантата ми. Той разделя обекта от фона и дава ясен фокус върху очите на обекта, улавяйки всеки специален момент. "

Повече за опита на Фелиша Сиско с новия RF обектив, може да прочетете тук.

Коментари

Регистирайте се, за да добавите коментар.
Ако вече имате регистрация, влезте с потребителското си име и парола.

Коментари (0)

Прочети още статии