Широк кръгозор с новия обектив Canon RF 14-35mm f/4L IS USM

Когато става дума за широкоъгълни обективи, всеки милиметър е от значение и Canon знае това. Компанията обяви излизането на пазара на нов широкоъгълен варио-обектив, проектиран за системата от безогледални фотоапарати Canon EOS R. За разлика от по-стандартния диапазон 16-35mm, този път са добавени цели два милиметра в "широкия край", за да бъде създаден новия обектив Canon RF 14-35mm f/4L IS USM.Новото попълнение се вписва като по-компактен (8.4 x 9.9 cm) и доста по-лек (544 g) широкоъгълен зум с постоянна диафрагма спрямо вече съществуващия и отлично приет Canon RF 15-35mm f/2.8L IS USM.

Както може да се очаква от L-обектив, оптичната конструкция е на ниво и включва специални елементи, които да коригират различните аберации и да осигурят отлична рязкост и цветопредаване. Използвани са SWC и ASC покрития, които да минимизират призраците и отблясъците при работа в сложни светлинни условия.

Корпусът е защитен от прах и атмосферни влияния, и е оборудван с програмируем контролен пръстен. Автофокусният Nano USM мотор осигурява прецизно и тихо фокусиране, подходящо и за заснемане на видео.

Canon RF 14-35mm f/4L IS USM притежава и една особеност, която се среща сравнително рядко при толкова широките обективи - стабилизация, която компенсира до 5.5 стъпки, а в комбинация с тази на камерите, които имат такава - до цели 7 стъпки.

Всчико това превръща новия обектив в отличен универсален избор за пейзажна и архитектурна фотография, който допълва вече наличните за системата EOS R L-обективи с класически диапазон и постоянна диафрагма f/4 - Canon RF 24-105 f/4L IS USM и Canon RF 70-200mm f/4L IS USM

Датата на първите доставки на Canon RF 14-35mm f/4L IS USM в магазини ФотоСинтезис засега е неизвестна.


Фотогалерия: Широк кръгозор с новия обектив Canon RF 14-35mm f/4L IS USM

Коментари

Регистирайте се, за да добавите коментар.
Ако вече имате регистрация, влезте с потребителското си име и парола.

Коментари (0)

Прочети още статии