Нов пълноформатен фотоапарат - Sony A7 IV

// Техника / Техника | PhotoSynthesis | Октомври 21, 2021
Осем години след първия безогледален full-frame модел на марката, Sony пуска на пазара неговата четвърта версия - Sony A7 IV - който предлага изцяло нов 33-мегапикселов сензор с подсветка и 15 стъпки динамичен диапазон, процесор BIONZ XR, използван във флагмана Sony A1, подобрен автофокус с Real-Time Eye AF за фото и видео и серийно снимане с до 10 к/сек. Стабилизацията на сензора е 5-осева и компенсира до 5.5 стъпки.

Видео възможностите на Sony A7 IV също са на ниво, като камерата разполага с технологии, използвани в кино камерите Sony Cinema Line - S-Cinetone, 10-bit 4:2:2 HLG, All-I XAVC S-I и XAVC HS компресия, 4K 60p видео в режим Super35 и 4K 30p от 7K, S-Log 3, live streaming функционалност и др.

Корпусът на Sony A7IV е изработен от магнезиева сплав и е оборудван с въртящ се сензорен дисплей с 1.03 млн. точки и OLED Quad-VGA визьор с 3.68 млн. точки, слот за памет CFexpress Type A и двоен селектор за режими (едно ниво за Still/Movie/S&Q и второ за Auto/P/A/S/M и MR), а подобреното отвеждане на топлината позволява непрекъснат видеозапис до 60 мин.  

Новият модел има и подобрени опции за безжично свързване с 5 GHz/2.4 GHz Wi-Fi и Bluetooth и бърза 10Gbps USB връзка.

Автофокусната система на Sony A7 IV разполага със 759 AF точки с фазово засичане, които покриват около 94% от площта на кадъра, а технологията Real-Time Tracking се грижи за надеждно проследяване на обектите. Real-Time Eye AF за пръв път вече следи очите и на животни. Процесорът позволява и снимане с до 10 кадъра в секунда с AF/AE проследяване. Уникална е функционалността, която поддържа преход на фокуса при видео, когато се използва E-обектив и фокусна карта Focus Map. За пръв път е налице и функцията Breathing Compensation, която намалява ефекта на "дишане" и поддържа постоянен зрителен ъгъл при промяна на фокуса.

Новият 33MP BSI Exmor R CMOS сензор предлага отлично качество на изображението с фин детайл и текстура, ниски нива на шума, и голям диапазон на светлочувствителност от ISO 50-204800. Динамичният обхват от 15 стъпки дава огромна свобода, а Creative Look настройките - възможност за създаване на оригинални визии.

Sony A7 IV позволява директното стриймване без да е необходим допълнителен софтуер - просто се свързва към компютър или мобилно устройство с UVC (USB Video Class) и UAC (USB Audio Class) - и подава 4K 15p / FHD 60p сигнал.

От Sony са обърнали внимание и на екологичния аспект, като са използвали за фотоапарата рециклирана пластмаса SORPLAS, произведена с възобновяеми ресурси и опаковка от рециклируеми материали и с по-малко съдържание на пластмаса.

Първите доставки на Sony A7 IV в магазини ФотоСинтезис се очакват през декември при цена от 5599 лв.

// Техника / Техника | PhotoSynthesis | Октомври 21, 2021

Фотогалерия: Нов пълноформатен фотоапарат - Sony A7 IV

Коментари

Регистирайте се, за да добавите коментар.
Ако вече имате регистрация, влезте с потребителското си име и парола.

Коментари (0)

Прочети още статии