Новият фотоапарат Sony A6700 - по-удобна “кропка” със заемки от Cinema Line и серията A7

Sony A6700 е анонсиран като най-добрия безогледален фотоапарат с APS-C сензор на марката досега. Новият модел наследява технологии и функции както от пълноформатните фотоапарати Sony, така и от видеокамерите от серията Cinema Line.

Описван от някои като “Sony FX30 за снимки”, фотоапаратът Sony A6700 (ILCE-6700) наследява профила S-Cinetone за детайлно видео, което не налага допълнителна обработка на цветовете и осигурява впечатляващо реалистично въпроизвеждане на тоновете на човешката кожа. Камерата записва 4K видео с до 120 фрейма в секунда, S-Log3 с повече от 14 стопа динамичен обхват, а базираната на AI технология Auto-Framing осигурява гладко проследяване на обектите.

От “по-големия брат” Sony A7R V новият модел наследява AI процесора, който осигурява изключително прецизно автоматично фокусиране с разпознаване на обектите в реално време. Освен обичайните за серията хора и животни, автофокусната система на Sony A6700 вече разпознава също птици, насекоми и превозни средства (автомобили, влакове и самолети).

Новият модел разполага с APS-C кроп сензор Exmor R CMOS с подсветка с почти 26 ефективни мегапиксела и стабилизация по 5 оси, която компенсира до 5 стъпки. Светлочувствителността е в диапазона ISO 100-32000 както за снимки, така и за видео. В комбинация с процесора BIONZ XR, той осигурява по-добро цветопредаване, по-ниски нива на шум и по-бърза работа от останалите модели от серията.

Корпусът на Sony A6700 също е модифициран с идеята за по-добра ергономия и по-лесна работа. Добавено е допълнително контролно колело от предната страна на корпуса под спусъка, грипът е по-дълбок за по-удобен захват, скролерите са персонализируеми, дисплеят дава възможност за изнасяне встрани от тялото и пълно завъртане, а тъчскрийн менюто е оптимизирано за максимално лесно управление. Размерите на камерата са 12 х 7 х 8 см, а теглото е около 490 г с батерия и карта памет.

Sony A6700 е съвместим със Creators' App за улеснен трансфер на файлове към облачни услуги, а с новата версия на Camera Remote SDK, която се очаква това лято, фотоапаратът ще може да бъде контролиран дистанционно.

В добавка към новия фотоапарат, Sony анонсира и нов микрофон. Sony ECM-M1 е, според производителя, първият в света насочен микрофон с осем различни режима на запис, включително стерео. В режим Ultra-directional микрофонът улавя звуците пред камерата (в рамките на 30-градусов ъгъл) и същевременно минимизира успешно останалите, което е особено полезно при запис на интервю или когато снимащият записва сам себе си.

Новият микрофон използва технологии за намаляване на нежелания шум като филтър за околен шум, който намалява фоновия шум, и филтър за ниски честоти, който свежда до минимум нежеланите вибрации и звуци с ниска честота.

Със съвместими камери Sony ECM-M1 може да работи в 4-канален режим Omnidirectional, при който два канала записват околните звуци, а два се насочват в избраната посока.

При свързване през Multi Interface чехъла на съвместима камера или фотоапарат, които предлагат вграден интерфейс за цифрово аудио, аудио сигналът се прехвърля директно към апарата в цифров формат, за да се избегне загубата на качество. ECM-M1 не изисква допълнително захранване.

Първите доставки на новия фотоапарат Sony A6700 и новия микрофон Sony ECM-M1 в магазини ФотоСинтезис се очакват през август.


Фотогалерия: Новият фотоапарат Sony A6700 - по-удобна “кропка” със заемки от Cinema Line и серията A7

Коментари

Регистирайте се, за да добавите коментар.
Ако вече имате регистрация, влезте с потребителското си име и парола.

Коментари (0)

Прочети още статии