Новият безогледален фотоапарат Nikon Z6 III - 6K видео, нов сензор, 4000-nit DCI-P3 визьор и още

Новият безогледален фотоапарат Nikon Z6 III е трета версия на изключително популярния модел, която запазва отличната ергономия на корпуса и я съчетава с интересни новости, някои от които срещаме за пръв път в този клас - нов частично многослоен пълноформатен сензор, комбиниран с процесор EXPEED 7, вътрешен 6K RAW видеозапис, нов ярък електронен визьор с ултра широка цветова гама, скоростно снимане с до 120 кадъра в секунда и др.

Кои са най-интересните новости в Nikon Z6 III?


Сред нововъведенията в новия фулфрейм фотоапарат Nikon по-специално внимание заслужават:
  • Първият в света частично многослоен пълноформатен сензор
  • 6K RAW вътрешен видеозапис
  • Нов ярък визьор с изключително широка цветова гама DCI-P3 (за пръв път в безогледален фотоапарат със сменяема оптика)
  • Стабилизация на изображението с компенсация до 8 стъпки
  • Функция за предварително снимане 
  • Скоростно серийно снимане с до 120 к/сек (при 10MP DX JPEG; до 60 к/сек 24MP JPEG без кроп; 20 к/сек RAW) и др.
  •  

Частично многослоен фулфрейм сензор

Новият фотоапарат Nikon Z6 III е оборудван с първия в света частично многослоен фулфрейм сензор с 24.5 ефективни мегапиксела, който позволява изключително високи скорости на прочитане на информацията. Съчетанието с процесора процесора EXPEED 7, използван във флагманите Z8 и Z9, осигурява светкавичните изчисления на АФ на фотоапарата и честотата на опресняване на електронния визьор, както и неговата впечатляваща светлочувствителност и др.

6K RAW видео във фотоапарата

Nikon Z 6III позволява вътрешен запис на 6K RAW и 5.4K YUV видео с до 60 фрейма в секунда, както и 4K UHD 60p с презапасяване от 6K за максимална детайлност.

Ярък визьор с ултраширока цветова гама DCI-P3

По данни на Nikon, Z6 III е първият безогледален фотоапарат със сменяема оптика, който е оборудван с електронен визьор с утра широка светова гама DCI-P3, която осигурява максимално реалистични цветове. За отлично изживяване при снимане, визьорът на Nikon Z6 III предлага още опресняване с 60 фрейма в секунда, яркост от 4000 нита и разделителна способност от 5.67 млн. точки.

Стабилизация с 8 стъпки компенсация

5-осевата стабилизация на сензора на новия фотоапарат осигурява цели 8 стъпки компенсация за безпроблемно снимане от ръка и при ниски скорости на затвора. На разположение е и E-VR стабилизация при снимане на видео.

Предварително снимане

Nikon Z6 III се сдобива със станалата вече популярна функция за предварително снимане, която е особено полезна за фотографите, снимащи най-различни динамични сюжети, спортни събития, диви животни и др. При натискане на спусъка наполовина, фотоапаратът започва да записва изображения, за да не бъде пропуснат важния момент. Тези изображения, уловени в продължение на 1 секунда, след това могат да бъдат прегледани както тези, записани след натискането на спусъка. По отношение на корпуса и ергономията, новият фотоапарат Nikon Z6 III запазва компактния размер и относително ниското тегло на своя клас и тежи около 750 г. Оборудван е с два слота за карти памет (един за CFexpress тип B или XQD и един за SD UHS-II карти) и е защитен от неблагоприятни атмосферни влияния и ниски температури (до -10°C). За желаещите, Nikon пуска на пазара и грип за батерии MB-N14.

Очаква се и пускането на безплатна облачна услуга Nikon Imaging Cloud, чрез която може да директно да актуализира фърмуера на фотоапарата, да се съхраняват изображения и да се ползват предварително зададени шаблони за обработката им.

Очаквайте първите доставки в магазини ФотоСинтезис в края на месеца, а всички, поръчали новия фотоапарат Nikon Z6 III до 30.06., ще получат безплатен обектив NIKKOR Z 28mm f/2.8 или NIKKOR Z 40mm f/2 по избор.

Фотогалерия: Новият безогледален фотоапарат Nikon Z6 III - 6K видео, нов сензор, 4000-nit DCI-P3 визьор и още

Коментари

Регистирайте се, за да добавите коментар.
Ако вече имате регистрация, влезте с потребителското си име и парола.

Коментари (0)

Прочети още статии