Нов супертеле твърд обектив с вграден телеконвертор - Nikon Z 600mm f/4 TC VR S

// Техника / Техника | PhotoSynthesis | Ноември 02, 2022
След като преди половин година Nikon пусна на пазара NIKKOR Z 800mm f/6.3 VR S, сега анонсира още един супертеле прайм за системата Z - NIKKOR Z 600mm f/4 TC VR S. Както вече стана традиция за новите модели, и този супер теле обектив с фиксирано фокусно разстояние е чувствително по-лек от варианта за байонет F AF-S NIKKOR 600mm f/4E FL ED VR - с почти 15% (над 500 г) - при практически идентични размери.

След NIKKOR Z 400mm f/2.8 TC VR S това е вторият обектив от системата, който е с вграден телеконвертор (1.4x) за по-голяма гъвкавост с бързо превключване от 600mm f/4 към еквивалент на 840mm f/5.6.

NIKKOR Z 600mm f/4 TC VR S също използва системата за фокусиране Silky Swift Voice Coil Motor (VCM) с оптичен ABS енкодер за максимално бърз, тих и прецизен автофокус и проследяване на обекти. Стабилизацията на изображенията осигурява компенсация до 5 стъпки и се синхронизира със стабилизацията на камерата за до 5.5 стъпки (Synchro VR със съвместими фотоапарати).

Новият модел наследява легендарната ергономия на марката с различни текстури на различните контролни пръстени и комплект бутони, които осигуряват бърз и интуитивен контрол. На разположение са 4 L-Fn бутона, Fn пръстен, пръстен за фокусиране и програмируем контролен пръстен.

Оптичната схема на NIKKOR Z 600mm f/4 TC VR S разбира се също е на ниво и включва ED, Super ED, SR и флуоритни елементи, които, заедно с покритията Meso Amorphous и ARNEO, практически елиминират различните аберации и отражения за максимална чистота на изображенията и точно цветопредаване.

Корпустъ на обектива е изработен от лека и здрава магнезиева сплав и е защитен от прах и влага. Проектиран е така, че центърът на тежестта да е разположен при точката за монтаж на статив, което да осигури по-стабилно и предвидимо панорамиране. Яката за статив позволява бързо завъртане от пейзажна в портретна позиция и обратно.

Засега не е известна очакваната цена и датата на първи доставки в магазини ФотоСинтезис.Едновременно с анонса за NIKKOR Z 600mm f/4 TC VR S, Nikon обяви пускането на пазара и на още един продукт, за чиято разработка беше съобщено по-рано през годината - Nikon MC-N10 Remote Grip. Новият аксесоар позволява дистанционен контрол чрез кабел на различни параметри на фотоапаратите Nikon Z9, Z7 II и Z6 II.

Обявена беше и нова версия на фърмуера за Nikon Z9 - 3.0 - чрез която се добавя Hi-Res Zoom при 4K запис, серийно снимане с 60 к/сек (DX JPEG), ъпдейтват се автофокусната система и контрола на затвора, подобрява се flicker reduction технологията, таймкод синхронизация за многокамерни продукции и някои по-дребни подобрения. Повече вижте на страницата на Nikon. 


// Техника / Техника | PhotoSynthesis | Ноември 02, 2022

Фотогалерия: Нов супертеле твърд обектив с вграден телеконвертор - Nikon Z 600mm f/4 TC VR S

Коментари

Регистирайте се, за да добавите коментар.
Ако вече имате регистрация, влезте с потребителското си име и парола.

Коментари (0)

Прочети още статии