Nikon Z30 - фотоапарат за влогинг

 Nikon също последва модата и навлезе в сегмента на "фотоапаратите за влогинг" с новия модел Nikon Z30
 

Дизайн

Nikon Z30 е компактна камера със сензор в DX формат, подходяща за тези, които имат желание често да споделят генерираното от тях съдържание. Точно към тях е ориентиран дизайнът на новия модел с компактни размери и тегло от едва 350 гр. Корпусът е оборудван с изцяло подвижен сензорен дисплей, който дава възможност за лесно кадриране и контрол на настройки дори от позиция пред обектива. На разположение е светлинен индикатор за включен режим на запис, вграден стерео микрофон, 3.5 мм аудио вход и един слот за карта памет тип SD. Камерата може да се свърже със Snapbridge за трансфер на файлове или дистанционен контрол. Има и възможност за персонализиране на менюто. 
 

Видео

Видео възможностите на Nikon Z30 са на ниво, както може да се очаква от фотоапарат за влогинг. Моделът позволява запис на UHD 4K30p и FHD120p с продължителност над два часа, и може да се използва като уеб камера. Възможно е постоянно захранване с електроенергия през USB Type C. 
 

Автофокус

Nikon Z30 наследява много от технологиите, използвани в другите камери от серията Nikon Z, като сред тях са и възможностите за автоматично фокусиране - и най-вече засичането и проследяването на очи и лица, хора, кучета, котки и пр. Auto Area AF пък се грижи за бързо и адекватно изместване на фокуса към представения по време на влогването продукт и обратно. 
 

Фото

Nikon Z30 наследява и сензора на DX фотоапаратите Nikon Z и предлага отлично качество на изображението, скоростно снимане с до 11 кадъра в секунда и голям диапазон на светлочувствителността от ISO 100-51200 (25600 за видео). 
 

Аксесоари

Благодарение на Smallrig, Nikon Z30 ще може да бъде използван още по-лесно и удачно с разработените за него ветробрани, трипод-грип, който се комбинира с дистанционното Nikon ML-L7, плочка за монтаж и клетка за аксесоари.  
 

Наред с този фотоапарат за влогинг, Nikon обявиха пускането на пазара и нов обектив за системата Nikon Z - NIKKOR Z 400mm f/4.5 VR S. По традиция, анонсът не е съпътстван с информация относно очакваните цени за България и дати на първи доставки в магазини ФотоСинтезис. 

Фотогалерия: Nikon Z30 - фотоапарат за влогинг

Коментари

Регистирайте се, за да добавите коментар.
Ако вече имате регистрация, влезте с потребителското си име и парола.

Коментари (0)

Прочети още статии