Nikon обяви, че разработва флагман на серията Z - Nikon Z9

// Техника / Техника | PhotoSynthesis | Март 09, 2021

Обърканата и неясна 2020 година донесе също толкова объркани и неясни слухове относно очакваното ново попълнение на системата от безогледални камери със сменяема оптика Nikon Z.

От компанията решиха официално да потвърдят част от тях, като обявят, че през 2021 година на пазара ще се появи новият модел Nikon Z 9, който ще е оборудван с изцяло нов пълноформатен (full-frame) стакнат сензор и нов процесор, които ще позволяват заснемането и на 8K видео.
 

За съжаление, от Nikon не споделят повече еднозначна информация относно параметрите на новия си флагман и се задоволяват само с общ анонс за „видео спецификации, които отговарят на различни потребности и работни процеси“.
 

За момента, непотвърдените слухове за Nikon Z9 предполагат 46-мегапикселов многослоен сензор, 8K30p (4K120/60/30p) видео, RAW през HDMI, подобрен автофокус за следене на обекти, blackout-free електронен визьор с висока разделителна способност, нова батерия, ISO 64-25600 + разширен режим на горната граница, серийно снимане с до 20 к/сек., GPS и гигабитова LAN свързаност.
 

В неопределено бъдеще предстои обявяването на окочателните спецификации на модела, както и датата на пускането му на пазара и неговата цена.

// Техника / Техника | PhotoSynthesis | Март 09, 2021

Фотогалерия: Nikon обяви, че разработва флагман на серията Z - Nikon Z9

Коментари

Регистирайте се, за да добавите коментар.
Ако вече имате регистрация, влезте с потребителското си име и парола.

Коментари (0)

Прочети още статии