New York - фотографска изложба на Едуард Кийтинг / 12.09.2014 г. / София

// Изложби / Изложби | PhotoSynthesis | Септември 05, 2014


Откриване:
 17 септември от 19:00 ч.
в Галерия за фотография SYNTHESIS
София, бул.”Васил Левски”55

 Изложбта може да бъде видяна от 
12.09 до 30.09.2014 г.


Едуард Кийтинг е дългогодишен фотограф на в. "Ню Йорк Таймс". В момента е свободно практикуващ и изпълнява поръчки за Time, Rolling Stone, "W" Magazine и New York Magazine.

Творбите му са в постоянната колекция на МоМА (Музей на модерното изкуство в Ню Йорк).

През 2002 година е удостоен с награда "Пулицър" за приноса си в отразяването на терористичните атаки от 9-ти септември 2001. Още десет пъти е бил номиниран за най-престижната журналистическа награда в САЩ.

 

Едуард Кийтинг живее и работи като фотограф в Ню Йорк от 1981 г. насам.  От 30 години той обикаля Ню Йорк покрай професионални и лични ангажименти и документира живота по улиците.

Снимките му представят хора и места в "Голямата ябълка", различни от тези по страниците на хайлайф списанията. 40 фотографии от тези три десетилетия по улиците на Ню Йорк ще бъдат представени в галерия "SYNTHESIS" от 12 до 30 септември.

Официалното откриване на изложбата в присъствието на автора ще бъде на 17 септември от 19:00 часа.  Посетителите ще имат възможност да се запознаят на живо и да разговарят с Едуард Кийтинг.

В рамките на своето гостуване в София той ще участва още в сесия по прегледи на портфолиа на фотографи, ще води тридневен майсторски клас и ще говори за своето творчество във вечерна прожекция в American Corner (пл. "Славейков" 1). Програма на събитията можете да откриете на https://www.facebook.com/sofiaphotofest 
 


Изложбата е част от "София фото фест". Едуард Кийтинг ще бъде в София благодарение на фондация "БГ прес фото" и с финансовата подкрепа на Посолството на САЩ в България.


   

// Изложби / Изложби | PhotoSynthesis | Септември 05, 2014

Фотогалерия: New York - фотографска изложба на Едуард Кийтинг / 12.09.2014 г. / София

Коментари

Регистирайте се, за да добавите коментар.
Ако вече имате регистрация, влезте с потребителското си име и парола.

Коментари (0)

Прочети още статии