Невидимите пейзажи на Америка - изложба на Виктор Кожухаров / Откриване: 20.09.2016 19:00 ч. / София

ФотоСинтезис Арт Център, кафе-галерия | 20 Септември 2016 - 05 Октомври 2016
Откриване: 20 септември (вторник) от 19.00 часа в присъствието на автора
ФотоСинтезис Арт Център, кафе-галерия,
София, бул.”Васил Левски”57
Изложбата може да бъде видяна от 
20 септември до 05 октомври 2016

В периода 2011-2015 година Виктор Кожухаров изучава бакалавърска степен Фотография в НАТФИЗ „Кр. Сарафов”.  Дипломира се с изложба и писмен труд на тема „Инфрачервена фотография” на 20 юни 2016г.

Неговата работа най-добре познават преподавателите му от НАТФИЗ „Кр. Сарафов”. Тук публикуваме част от рецензията на дипломната му работа  от доц. д-р Красимир Андонов.

“Снимането в невидимия за човешкото око инфрачервен спектър на светлината е свързано с пресъздаването на изображения на света около нас, които често са драстично различни от това, което сме свикнали да виждаме. В черно-бялата инфрачервена фотография обектите, които излъчват  топлинни лъчи се изобразяват “неестествено” светли. Докато студените тонове, синьото небе например, се възпроизвеждат драстично по-тъмни. Така резултатът е приказно, различно изглеждащо черно-бяло изображиние. При цветната инфрачервена фотография говорим за условно възпроизвеждане на цветовете, тоест и там има една много голяма доза абстрактност. Затова смятам, че решението на дипломанта да експериментира  и в двете посоки, цвят и черно-бяло еправилно. Така можем да говорим за завършеност на техническото изследване. По-важно, обаче, е да обърнем внимание на естетическите резултати от практическата работа на Виктор. Смятам, че фотографиите от изложбата “Невидимите пейзажи на Америка” имат значимост като произведения на фотографското изкуство. 

Виктор се е насочил към визуално атрактивни обекти от Американските национални паркове. В комбинацията от интересни и запомнящи се места и сюжети, заснети и предствени чрез средствата на инфрачервената фотография, дипломантът е постигнал създаването на запомнящи се творби.” доц. д-р Красимир Андонов

“НЕВИДИМИТЕ ПЕЙЗАЖИ НА АМЕРИКА” може да видите до 5 октомври в кафе-галерията на ФотоСинтезис Арт Център, София, бул.”Васил Левски”57.
// Изложби / Изложби | PhotoSynthesis | Септември 15, 2016

Фотогалерия: Невидимите пейзажи на Америка - изложба на Виктор Кожухаров / Откриване: 20.09.2016 19:00 ч. / София

Коментари

Регистирайте се, за да добавите коментар.
Ако вече имате регистрация, влезте с потребителското си име и парола.

Коментари (0)

Прочети още статии