Непознатата Турция – фотопленер / 05.10 - 11.10.2014

Непознатата Турция – фотопленер / 05-11 октомври 2014


Встрани от обичайните популярни туристически места и маршрути, Турция предлага на пътешествениците неподправената магичност на древността, съчетана с впечатляващи природни гледки и еклектиката на съвременния живот, който сякаш с машина на времето се е пренесъл сред сградите и статуите, създадени преди векове.

Каним ви на едно пътуване между миналото и настоящето, което няма да откриете в каталозите на туристическите агенции. Ще се насладим на отличните възможности за пейзажна, архитектурна и „улична“ фотография, на специфичните нрави и интересните храни в региона.

Програма:


Гьобекли тепе - Немрут - Диарбекир - Хасанкейф - Мардин - Дара - Урфа

7 дни/6 нощувки

Ден 1 - неделя - София-Истанбул-Урфа
Тръгване с автобус от София в 7 ч. Пристигане в 16:30 ч. Трансфер до Сабиха Гьокчен за полета до Шанлъурфа в 20:30 ч. Нощувка в Урфа.

Ден 2 – понеделник - Гьобекли тепе - Немрут
Закуска. Посещение на храмовия комплекс Гьобекли тепе – най-старият храм в света. Предполага се, че откритите в светилището каменни мегалити са на около 12 000 години. Отпътуване за Немрут (4 ч., 200 км). Изкачване на планината Немрут, 3000 м по залез слънце. Там е известният погребален комплекс на Антиох І (69–36 г.пр.Хр.). На върха, от двете страни на билото (изток и запад)  са известните каменни глави на Аполон, Зевс, Херкулес и свещени животни. Гледката отгоре при изгрев и залез е уникална, вижда се и езерото Ататюрк. Нощувка в Кахта или Адъяман.

Ден 3 – вторник - Диарбекир
Възможност за изкачване на планината Немрут при изгрев слънце. Отпътуване за Диарбекир (2,30 ч., 140 км).  Разглеждане на забележителностите на града – крепостните стени от черен базалт, укрепения замък с куполна базилика, джамия и дворец от времето на царство Артуклу и др. Нощувка в Диарбекир.

Ден 4 – сряда - Хасанкейф
Закуска.Отпътуване за Хасанкейф. (2,30 ч., 140 км). Девет цивилизации са оставили великолепни творения в крайбрежните скали - крепости, дворци, училища, църкви, джамии, некрополи и най-дългия за средновековните разбирания мост над Тигър, дело на Артукиди и Айюбити. Днешната известност на Хасанкейф се дължи за съжаление и на факта, че подлежи на потапяне във водите на един от многото язовири по течението на р. Тигър. Отпътуване за Мардин (1,45 ч., 101 км). Нощувка в Мардин.

Ден 5 – четвъртък - Мардин
Закуска. Мардин ще ви грабне незабавно и без остатък. Градът е част от световното наследство на ЮНЕСКО заради уникалните си исторически и архитектурни паметници. Смята се, че на сегашното място на града, се е намирало едно от първите населени места в горна Месопотамия. Археологически разкопки доказват, че в тази местност е имало селища на хора още преди четири хиляди години.Освен множеството джамии, медресета и бани, в Мардин могат да се разгледат христиански църкви, забележителни светски сгради (пощата и на Първото девическо училище, открито в Османската империя), музеи, кервансараи и ханове. Нощувка в Мардин.

Ден 6 – петък - Дара - Урфа
Закуска. Разглеждане останките на античния град Дара (на 30 км от Мардин). Отпътуване за Урфа. (3 ч., 191 км). Разглеждане на града. Библията и Коранът твърдят, че тук са родени Авраам (Ибрахим) и пророците Йезекия, Йов и Илия. Пещерата, в която се смята, че е роден пророкът Авраам е превърнала града в едно от най-важните места за поклонничество от Средновековието насам. Нощувка в Урфа.

Ден 7 – събота - Истанбул - София
Полет за Истанбул в 7:30 ч. Отпътуване за България в 12:00 ч. Пристигане в 21:00 ч.


Цена: 690 евро

Цената включва:
• транспорт с автобус София-Истанбул
• самолетни билети Истанбул-Урфа; Урфа-Истанбул;
• 2 нощувка със закуска в стая с две легла в хотел 3-4* в Шанлъурфа;
• 1 нощувка със закуска в стая с две легла в хотел 3-4* в Кахта или Адъяман;
• 2 нощувки със закуска в стая с две легла в хотел 3-4* в Мардин;
• 1 нощувка със закуска в стая с две легла в хотел 3-4* в Диарбекир;
транспорт с микробус по маршрута, включен в програмата;
• медицинска застраховка с покритие 10 000 евро
водач на групата по време на пътуването;

Цената не включва:
• входните такси на посещаваните по програмата обекти;
• доплащане за единична стая;
• бакшиши и разходи от личен характер

- Записване: За да се включите, изпратете своята заявка за участие на e-mail photo@photosynthesis.bg до 15.08.2014г. включително. В полето subject напишете „Plener Turcia”.
Заявката за участие трябва да съдържа следната информация: трите имена на участниците и телефон за обратна връзка
Минимален брой участници - 10.
Всеки изпратил заявка за участие ще получи потвърждение за записване на посочения от него e-mail.

Плащане:
След като получите от нас потвърждение, че сте записан за участие, следва да заплатите капаро в размер на 210 евро до 3 работни дни след потвърждението, но не по-късно от 15.08.2014г. Плащане на цялата сума - до 30 септември.

Организаторите си запазват правото за промяна в програмата или отмяна на пленера при липса на достатъчно желаещи.

 Заглавна фотография: Florenco / CC BY-SA 2.0

Фотогалерия: Непознатата Турция – фотопленер / 05.10 - 11.10.2014

Коментари

Регистирайте се, за да добавите коментар.
Ако вече имате регистрация, влезте с потребителското си име и парола.

Коментари (0)

Прочети още статии