Не правете това с вашия фотоапарат! Освен ако не е Olympus µ 790 SW.

// Техника / Фотоапарати | PhotoSynthesis | Ноември 23, 2007

Има поне няколко неща, които не е добре да правите с фотоапарата си, ако искате да продължите да го използвате по предназначение. Не е добра идея да го изпускате или хвърляте (както и мобилния си телефон), не е никак разумно да го измиете с вода, когато искате да го почистите, а също и да го поставяте в хладилника (защото той все пак не е пица). Естествено на повечето собственици на фотоапарат не би им хрумнало да свършат нещо от гореизброеното (освен ако не са искрено ядосани на фотоапарата си и смятат, че е време да се обзаведат с нов).

Е, добре, ако все пак искате да подложите вашия фотоапарат на някое от тези предизвикателства – направете го. Но преди това се уверете, че той е Olympus µ 790 SW. Както Olympus твърдят в представянето на модела – той е устойчив на активен начин на живот. И имат всички основания да го правят.

Новият представител на µ-серията е удароустойчив от височина 1,5 м, водоустойчив до дълбочина 3 м и устойчив на температура до минус 10 градуса. На практика това означава, че може да го използвате ежедневно във всяка ситуация, при която друг фотоапарат не само би отказал да работи, но и ще замине директно в сервиза или още по-лошо - в кофата за боклук. Неговата издръжливост на удар, вода и студ ви позволяват да снимате винаги и навсякъде, без да се замисляте. Спокойно може да поверите фотоапарата  на дете, без да се притеснявате дали ще го изпусне. Така може да видите снимките под ъгъла на малкия човек, нещо, което най-вероятно не сте правили досега. Olympus µ 790 SW се справя чудесно с това, което искате от него, независимо дали вали дъжд или сняг, колко е студено, запрашено или кално. Дори и да не ви се вярва, може просто да го измиете с вода и сте готови за нови подвизи.

Освен с изумителната си издръжливост, 7.1 мегапикселовият µ 790 SW може да се похвали, че изглежда великолепно, със стилен и изчистен метален корпус, който може да изберете в четири изразителни цвята (звездно-сребрист, нощно-черен, оранжев залез или морско-син). Той не прави никакви компромиси и откъм фотографски качества и функции. Фотоапаратът е снабден със 7.1 мегапикселов сензор, позволяващ увеличение на перфектно копие с размер на плакат (А3+), и оптична система с гарантираното върхово качество на Olympus. За да се насладите максимално на вашите снимки,  разполагате с хипер кристален 2.5” LCD дисплей с 230 000 точки за преглед с максимална детайлност  и контраст на изображението,  дори и при ярка слънчева светлина. Готовите снимачни програми са 23 за улеснение при всякакви снимачни ситуации,  без да се налага да се правят каквито и да е било настройки. Супер макро режима позволява да заснемете  малки обекти  с изключителна детайлност  от разстояние 7 см.  Имате възможност да правите дискретно снимки на малки обекти или документи при пълна тъмнина, необходимо е само да активирате функция фенерче, която гарантира равномерно осветяване на обекта при този режим.

Освен за шпионаж в офиса (шегуваме се, разбира се) тази функция е полезна и през деня за заснемане на макро обекти, например когато част от обекта е засенчена или се слива със задния план. Крайният резултат е равномерна осветеност и отделяне от задния план. Тя помага и при подводни снимки, тъй като количеството светлина под водата е ограничено, а когато я използвате в комбинация с технологията BrightCapture, добрият резултат е гарантиран. BrightCapture е технология, която ви позволява  да виждате какво снимате при 4-ри пъти по слаба светлина, а също така подобрява изключително работата на автофокуса за постигане на оптимално резки и добре кадрирани снимки в лоши светлинни условия. Освен нея, в този модел разполагате и с някои съвсем нови технологии на Olympus:

Shadow Adjustment – за корекции на сенките, което ви улеснява за постигането на по-добри резултати при контрастно или контражурно осветление.Тази функция просветлява автоматично най-тъмните участъци в снимката, за да получим  балансирана снимка,  без непрогледни сенчести участъци.

Perfect Shot Preview - разделя дисплея на 4-ри при промяна на някои от настройките, например компенсация на експозицията, и така позволява чисто визуално да  изберете с лекота правилната настройка, без да се налага да навлизате навътре във фотографски тънкости .

Face Detection технология -  благодарение на нея, фотоапаратът открива с лекота лицата в кадъра  и фокусира върху тях .

Фотоапаратът има голям обсег от светлочувствителности  от 80 до 1600 ISO. Наличието на високи ISO настройки ви дава възможност да снимате при лоши светлинни условия,  без да се налага използването на светкавица или статив. Софтуерът на  фотоапарата позволява да обработите снимките директно от  фотоапарата.Може да избирате снимката да е чернобяла или сепия, или да я поставите в рамка по избор в комбинация с текст. При желание може да направите цветовете по-наситени .Червените очи също могат да се коригират , както преди, така и след снимане.

Olympus µ 790 SW не ви ограничава в ежедневието ви, така че възползвайте се от възможността фотоапаратът ви да бъде навсякъде с вас.

// Техника / Фотоапарати | PhotoSynthesis | Ноември 23, 2007
Коментари

Регистирайте се, за да добавите коментар.
Ако вече имате регистрация, влезте с потребителското си име и парола.

Коментари (0)

Прочети още статии