Натюрморт - фотографска изложба на Петя Радкова / 29.06 - 22.07.2017 / София

ФотоСинтезис Арт Център, кафе-галерия | 29 Юни 2017 - 22 Юли 2017
Откриване: 29 юни (четвъртък) от 19.00 часа
ФотоСинтезис Арт Център, кафе-галерия,
София, бул.”Васил Левски”57
Изложбата може да бъде видяна от 29 юни до 22 юли 2017 г.
 

Натюрмортът, макар и обект най-вече на живописта, не остава забранен жанр и за фотографията. Петя Радкова успява много елегантно да изрисува със светлина картини, застинали някъде по средата между двете изкуства. За да усетите сами емоцията от тях - заповядайте да видите изложбата й в кафе-галерията на ФотоСинтезис Арт Център.

Откриването ще се състои на 29 юни (четвъртък) от 19:00 ч.

Очакваме ви!А ето и какво казва самата авторка за себе си и за произведенията си:
 

"Желанието ми да споделям красотата, която виждам и да творя, направиха камерата моя четка. Желая да живея в красив и спокоен свят, затова често си го създавам сама. Фотографията е реалност, но и бягство. Убедена съм, че красотата ще спаси света...Картините ми често са провокирани от стихове, от чувства...Има я радостта на Моцартовата музика, силата на Бетовеновото звучене, веселото и напористо присъствие на Стравински, романтиката на Вивалди - предадени в багри и цветове. Много от композициите ми са случайно заснети.

Изпитвам необходимост да се изразявам чрез цветове и форми. Обичам да създавам красота, да подреждам света си и той да е цветен. Снимам всичко, което е около мен. Рядко пътувам. Свеждам всичко до природата. Грижим ли се за нея, растенията се отблагодаряват с ярки багри, цветове и ухания. За мен фотографията стана начин на живот, смисъл, възможност да оцелея, да бъда себе си, да се изразявам. Затова в много от снимките ми присъства символизъм. Фотографията е профилактика на духа - безценно! 

Снимам от почти пет години. Пет години страст! Понастоящем работя в кафе-клуб на Музикален дом "Железни струни". Открих прелестта на старата барокова къща, построена през 1904 година, от дарителството на Екатерина и Димитър Бъчварови. Тук всичко диша с дробовете на изкуството. На горния етаж е репетиционната на хористите. Звучат и пиано, цигулки, а долу е нещо повече от кафене. Старата къща е дом на изкуството и реших в нея да направя първата си самостоятелна изложба. Предпочетох тя да е жанрова - само натюрморт, въпреки, че снимам природа и хора. Представих в картини 70 мига от моя живот. Три месеца по-късно поканих в залите да гостуват с изложба-рисунка разградските членове на СБХ, а сега първата си изложба подреди 12-годишна талантлива художничка...Докато си правех разни планове, изникна покана за конкурса "Фонтаните в България" и реших да се включа с два стари кадъра. "Дъждовна вечер" ми донесе второ място. Участвала съм в няколко малки конкурси и общи изложби, които също скромно ме отличиха. Поради недостиг на време публикувам фотографии единствено във Фейсбук и на личната си страница. Работя от осем до осем, когато мога - снимам."
 
 
 
// Изложби / Изложби | PhotoSynthesis | Юни 29, 2017

Фотогалерия: Натюрморт - фотографска изложба на Петя Радкова / 29.06 - 22.07.2017 / София

Коментари

Регистирайте се, за да добавите коментар.
Ако вече имате регистрация, влезте с потребителското си име и парола.

Коментари (0)

Прочети още статии