Най-престижният фотоконкурс в света - HASSELBLAD MASTERS за пръв път в България

// Други / Други събития | PhotoSynthesis | Април 01, 2009
За първи път в България само за четири дни ще бъдат представени 10 от най-добрите  майстори на фотографското изкуство в света, отличени с най-престижната международна  награда за фотография Hasselblad Masters Awards.

Изложбата ще бъде показана от 24 до 27 април в Амфитеатъра на хотел Арена Ди Сердика, ул. Будапеща 2-4 в гр. София.

Hasseblad Masters Awards представят най-доброто от фотографията като вдъхновение, комуникативност и красота. 

Всяка година Hasseblad Masters отличават по един фотограф в 10-те категории на конкурса - архитектура, репортаж, мода, художествена фотография, обща фотография, пейзаж и природа, портрет, продуктова и сватбена фотография, както и в отделната категория “upcoming” за нови таланти. Те се присъждат като признание за професионални фотографи с изключителен принос в изкуството фотография.

Те са млади и стари, от Изтока или от Запада, класици и експериментатори, традиционалисти или с модерен и дори футуристичен светоглед. Обединява ги може би само едно-единствено нещо - те са майсторите на момента и емоцията, пресъздадени в образ – майстори в  изкуството и професията, наречени фотография.

В рамките на  изложбата ще бъде показана по една широкоформатна фотография на всеки от 10-те избрани фотографи за 2008 година.

Hasselblad  Masters 2008 ще бъде показана в България със съдействието на Фотосинтезис, мястото за фотография, хора и идеи – представител на Hasselblad за България. Легендарната фотографска марка Hasselblad е еталон за най-високо качество в професионалната фотография.
С откриването на тази изложба марката Hasselblad, на която принадлежи първия фотоапарат в света, снимал планетата от открития Космос, вече е официално в България.

// Други / Други събития | PhotoSynthesis | Април 01, 2009
Коментари

Регистирайте се, за да добавите коментар.
Ако вече имате регистрация, влезте с потребителското си име и парола.

Коментари (0)

Прочети още статии