Миниатюри за Водата – Докосване - фотографска изложба на Боряна Кацарова / 12.12.2013, 19:00 ч. / София

// Изложби / Изложби | PhotoSynthesis | Декември 05, 2013


Откриване: 12 декември (четвъртък), 19:00 ч.
ФотоСинтезис Арт Център, галерия-сутерен,
София, бул.Васил Левски 57
Изложбата може да бъде видяна от 
12.12.2013 до 12.01.2014 г.


Представеният дългосрочен документален проект е със заглавие “Миниатюри за Водата - Докосване” и е реализиран в периода 2010 - 2013. Той е вдъхновен от думите на Леонардо Да Винчи: “Водата е двигател на живота”.

Художественото решение на проекта е алтернативен, авторски избор за акцентиране   на вниманието към един от най-наболелите съвременни екологични проблеми - глобалната водна криза. По данни на УНИЦЕФ-САЩ, 783 милиона души по света все още нямат достъп до чиста питейна вода и близо 2.5 милиарда хора живеят без нормални хигиенни условия поради липса или недостиг на вода.

В проекта чрез документирането на интимни и мистични моменти е търсена красотата, хармонията и дори романтиката от докосването на човека до водата като извор на живота.

Изложбата “Миниатюри за Водата - Докосване”” може да видите във ФотоСинтезис Арт Център, галерия-сутерен, до 12 януари 2014г.

Откриването на изложбата в присъствието на авторите е на 12 декември (четвъртък) от 19.00 часа в галерия-сутерен на ФотоСинтезис Арт Център.

____________________________________________________________________________________________


За автора:

Боряна Кацарова, родена в България през 1981г., е фотограф на свободна практика, специализира в областа на документалната, фотожурналистическата и портретната фотография. Нейните работи се презентират от базираната в Париж френска агeнция Cosmos Photos.
Боряна е работила като фотожурналист към aгенция Франс-Прес за региона на България в периода 2007-2010. Фотографската й работа е публикувана в едни от най-големите световни издания като International NYTimes, Le Monde, Le Figaro, Paris Match, Der Spiegel, Boston Globe, USA Today, National Geographic, Guardian и други.
Завършила е висше образование по специалност  “Художествена  и приложна фотография” в НАТФИЗ “Кр. Сарафов”, София, България.

Save
// Изложби / Изложби | PhotoSynthesis | Декември 05, 2013

Фотогалерия: Миниатюри за Водата – Докосване - фотографска изложба на Боряна Кацарова / 12.12.2013, 19:00 ч. / София

Коментари

Регистирайте се, за да добавите коментар.
Ако вече имате регистрация, влезте с потребителското си име и парола.

Коментари (0)

Прочети още статии