Микропейзажи - фотографска изложба на Таня Дечева / 12.01 - 30.01.2017 / София

Галерия SYNTHESIS | 12 Януари 2017 - 30 Януари 2017
Откриване: 12 януари (четвъртък), 19:00 ч.
в
Галерия SYNTHESIS,
София, бул. "Васил Левски" 55
Изложбата може да бъде видяна от 12 до 30.01.2017 г.

Микрофотографията  в същността си е пренареждане на лещите в обектива, което позволява да бъдат заснети големи увеличения на сниманите обекти. Таня Дечева, един любопитен човек, се  впуска в изследване на микросвета. В продължение на повече от година наблюдава и заснема различни препарати под микроскоп. Повечето от тях среща в ежедневието си – кафе, глухарчета, витамин C. Получените изображения нарича микропейзажи, в които глухарчето се превръща в мистериозна гора, лукът в синьо-сив утринен пейзаж. Това, разбира се, са само асоциациите на авторката, но тя приканва зрителите в заснетите от нея абстрактни фотографии всеки да открие свои микроистории. 
„Микропейзажи“ е дипломната изложба на Таня Дечев, състояща се от 22 кадъра, с нея завършва специалността Фотография, степен бакалавър в НАТФИЗ „Кр. Сарафов“.


 
Таня Дечева
За себе си Таня споделя: „Чрез фотографията търся и изследвам невидимите неща. Невидими за очите ни, а понякога и видими, но които не желаем или не можем да осъзнаем. Винаги са ме интригували детайлите. В абстрактността намирам усещания и чувства, които не винаги биха изплували на повърхността при по-конкретно изобразяване. Във фотографията си аз търся. Търся тези невидими светове, от които е изграден нашият голям свят. Те са тук и са навсякъде – в невроните ни, в чашите ни с кафе и във всички оставени от нас следи. Бих нарекла себе си изследовател на малките частици живот, които често подминаваме. 
Родена съм през 1993 г. в град Пещера. Завърших средното си образование в Математическа гимназия „Константин Величков“, град Пазарджик. През 2012 г. записах специалност Фотография в НАТФИЗ „Кръстьо Сарафов“. През 2014 г. започнах работа в Народен театър „Иван Вазов“.”

Изложбата е част от програмата "Галерия SYNTHESIS представя млади автори" и може да бъде разгледана до 30.01.2017 включително.
 
 
Save
// Изложби / Изложби | PhotoSynthesis | Януари 06, 2017

Фотогалерия: Микропейзажи - фотографска изложба на Таня Дечева / 12.01 - 30.01.2017 / София

Коментари

Регистирайте се, за да добавите коментар.
Ако вече имате регистрация, влезте с потребителското си име и парола.

Коментари (0)

Прочети още статии