ЛЪЧ СВЕТЛИНА - Паневритмия, Рила 2009

// Други / Тема | PhotoSynthesis | Август 21, 2009

Паневритмия 2009
Рила


Много можете да прочетете за обществото Бяло братство, за неговата философия, история и ритуали. Но ако не сте били очевидци там, в планината, трудно можете да си представите реално усещането.

Затова ще споделим с вас нашето семпло лично впечатление от преживяното.

Кратичко, но с много снимки!


Пристигнахме в 4:30 ч през нощта до Бъбрека – едно от Седемте рилски езера, където до близката поляна, както всяка година, Бялото братство се събира да посрещне Нова година и да изпълни „Паневритмия” – комплекс от упражнения, приличащи на танц, създадени от Петър Дънов, и съпроводени от музиката на Учителя.

Сутрин след посрещането на изгрева белите братя и сестри идват на поляната до езерото и се подготвят за ритуала, преобличат се в бели дрехи. Оформят се няколко кръга, като в центъра са музикантите – започва се един наистина магически ритуал.

Мъгливото и студено време се отдръпва веднага след старта и слънцето огрява поляната през цялото време на провеждането на Паневритмията. Тук се събират хора от много националности -  Паневритмията, създадена от Учителя, се играе вече в много страни по света.

Атмосферата, която се създава, е вълшебна. Светлината, хармонията и радостта струят през цялото време от лицата на хората и се разпространяват из цялото пространство наоколо.
Ние стоим като омагьосани и се чудим да снимаме ли или да се потопим в магията, която граничи с нереалното. Не знаем дали е възможно на земята в нашето градско, напрегнато, стресиращо и най-вече зомбиращо ежедневие да създадем толкова хармонична и любяща среда. Но тук определено тя е такава.

Незабравимо е усещането!

 

SaveSaveSaveSaveSaveSave
// Други / Тема | PhotoSynthesis | Август 21, 2009

Фотогалерия: ЛЪЧ СВЕТЛИНА - Паневритмия, Рила 2009

Коментари

Регистирайте се, за да добавите коментар.
Ако вече имате регистрация, влезте с потребителското си име и парола.

Коментари (0)

Прочети още статии