LOVE IS POSSIBLE - един проект на Любомир Игнатов

// Други / Тема | PhotoSynthesis | Юли 14, 2017

LOVE IS POSSIBLE
е един проект на Любомир Игнатов, реализиран през април 2017г. по време на неговата първа самостоятелна изложба – "Цвете от края на 80-те", представена в Галерия за фотография SYNTHESIS. Проектът е заснет с Impossible I-1 Instant Film Camera.

"В едно прецакано общество, където медиите се опитват да унищожат най-свещените страни на любовта -  нейната честност и странност, в едно общество, където всичко е захар и подправки и всичко е хубаво, реших да извърша акт на "предателство".  Реших да снимам нас, хората, в един момент на чистота и нежност. Реших да го запазя завинаги, да го заключа върху алхимична хартия и да го нарека мистика.Това е толкова просто нещо, целувката, просто докосвате устните и това е всичко, нищо повече и нищо по-малко. И после те се целунаха и може би .., знаете останалото. " I'll love you forever if I ever love at all " - Gaslight Anthem - Blue Jeans and White T-Shirt."

• • •

За Любо:


Фотографията е моята възможност да творя и да споделям. Започнах да снимам странните си приятели, хардкор пънк сцената и нашето всекидневие.
Търся красивото и странното в моментите на деня. И няма значение, колко лоши изглеждат дните ни, ние трябва да намерим вътрешната си сила и да се борим."
Любомир Игнатов


"Момче с камера, с класическа визия и чувственост, филтрирана през погледа на скейтборда и пънк рока, градски обитател, наблюдаващ човешките състояния в най-мрачните им моменти."
Джейми Мак Доналд.

 
През последните години документира българската субкултура. За хората, които снима, той не е случаен наблюдател, срещащ се с чужди ценности, а вътрешен човек, отличаващ се с изключително упорство, близост и страст.
 

Повече за проектите на Любомир Игнатов: http://cargocollective.com/lyubomirignatov
 
// Други / Тема | PhotoSynthesis | Юли 14, 2017

Фотогалерия: LOVE IS POSSIBLE - един проект на Любомир Игнатов

Коментари

Регистирайте се, за да добавите коментар.
Ако вече имате регистрация, влезте с потребителското си име и парола.

Коментари (0)

Прочети още статии