С отдаденост към черно-бялата фотография - Leica M11 Monochrom

// Техника / Техника | PhotoSynthesis | Април 18, 2023
Новият фотоапарат Leica M11 Monochrom е поредното попълнение на монохромната серия на легендарния производител, разработена с единствената цел да заснема изключителни черно-бели снимки.

Leica M11 Monochrom е специализирана цифрова телеметрична камера с оптичен визьор с увеличение 0.73x за по-лесно, по-точно и по-бързо композиране и фокусиране. Четвъртият модел от серията Monochrom съчетава класическия шик на корпуса на Leica M11, но изпълнен изцяло в черно, с монохромен 60-мегапикселов пълноформатен BSI CMOS сензор без цветен филтър, за да позволи записването само на стойности на осветеността за да постигане на по-голяма дълбочина и яснота на фотографиите, заедно с подобрена чувствителност до ISO 200 000 и намалени нива на шум. Запазена е функционалността Triple Resolution, която позволява заснемането на 18, 36 или 60-мегапикселови изображения с използване на целия сензор за подобрен динамичен диапазон и намален шум при изображенията с по-ниска разделителна способност.

Новият модел наследява и другите функции и възможности на Leica M11 - серийно снимане с до 4.5 кадъра в секунда, електронен затвор с максимална скорост 1/16000 от секундата, многозоново измерване, DNG формат,  Wi-Fi и Bluetooth връзка за безжичен контрол чрез мобилно устройство и лесно споделяне на файлове, съвместимост с приложението FOTOS, 2.95" сензорен дисплей с 2.33 млн. точки, организация на менюто и др.

Оптичният визьор е с автоматична компенсация на паралакса и маркери за покриване на сензора при предметно разстояние от 2 метра. Специален контролер за визьора позволява корекция на зрителния ъгъл за 35/135mm, 28/90mm и 50/70mm. Моделът е съвместим с електронния визьор Leica Visoflex 2.

Вътрешната памет на Leica M11 Monochrom е увеличена до 256GB.

// Техника / Техника | PhotoSynthesis | Април 18, 2023

Фотогалерия: С отдаденост към черно-бялата фотография - Leica M11 Monochrom

Коментари

Регистирайте се, за да добавите коментар.
Ако вече имате регистрация, влезте с потребителското си име и парола.

Коментари (0)

Прочети още статии