Йозеф Судек - Прозорец и фотография. Лекция на Н. Трейман - 20.12. / 19:00 ч.


 

На 20 декември (вторник) ще се състои петата лекция от Фотоуниверситет-а с Николай Трейман. Тя ще е посветена на Йозеф Судек. Началото, както обикновено, е в 19:00 часа в Център ФотоСинтезис. Вход - 8 лв.

Поетът на Прага. Снимане с лява ръка. Свидетел на чудото, наречено светлина. Трябва задължително да опознаеш този човек, за да разбереш снимките му.

На фронта остава с една ръка и периметърът на сюжетите му е ограничен. Така създава серията „Снимки от моя прозорец”. Типичен пример на вдъхновение, родено от вътрешни преживявания, подкрепени с външни впечатления. Ще стане дума и за класическото разделение на фотографията като прозорец и огледало."Фотоуниверситет"-ът е цикъл от 12 лекции, посветени на големи имена в световната фотография като А. Картие-Бресон, А. Адамс, Р. Аведон, Й. Судек и др.
 

Николай Трейман - известен фотограф, преподавател и ценител на фотографията, ще разкаже за смисъла и вдъхновението, което един автор може да получи, опознавайки в подробности творчеството на значими личности от историята на фотографията. Разговорът ще бъде илюстриран с изложба и прожекция на кадри, показващи не само образните, но и мирогледни влияния, почерпани от света на фотографската култура.
 

Добре е да се запишете за участие предварително, за да бъдат осигурени места за всички желаещи.

Повече относно записването и програмата на фотоуниверситета можете да намерите тук ►

Коментари

Регистирайте се, за да добавите коментар.
Ако вече имате регистрация, влезте с потребителското си име и парола.

Коментари (0)

Прочети още статии