Юсуф Карш - "Портретът - класически очертания" - лекция на Н. Трейман - 24.01. / 19:00


 

На 24 януари (вторник) ще се състои седмата лекция от Фотоуниверситет-а с Николай Трейман. Тя ще е посветена на Юсуф Карш. Началото, както обикновено, е в 19:00 часа в Център ФотоСинтезис. Вход - 8 лв.
 

Арменското наследство. Комуникация и предизвикване на емоция. Образи на знаменитости. Когато моделът се изморил да позира и казал -„стига толкова”, Юсуф Карш възкликнал – „този момент очаквах, сега зареждам филма”. Още по-известен е случаят с Чърчил, когато издърпал пурата от ръцете му, за да предизвика гневна реакция. Изобретателността му в общуването с портретираните е съчетана с виртуозно владеене на светлината и съвършена композиция.


"Фотоуниверситет"-ът е цикъл от 12 лекции, посветени на големи имена в световната фотография като А. Картие-Бресон, А. Адамс, Р. Аведон, Й. Судек и др.

Николай Трейман - известен фотограф, преподавател и ценител на фотографията, ще разкаже за смисъла и вдъхновението, което един автор може да получи, опознавайки в подробности творчеството на значими личности от историята на фотографията. Разговорът ще бъде илюстриран с изложба и прожекция на кадри, показващи не само образните, но и мирогледни влияния, почерпани от света на фотографската култура.

Добре е да се запишете за участие предварително, за да бъдат осигурени места за всички желаещи.

Повече относно записването и програмата на фотоуниверситета можете да намерите тук ►

Коментари

Регистирайте се, за да добавите коментар.
Ако вече имате регистрация, влезте с потребителското си име и парола.

Коментари (0)

Прочети още статии