Джери Уелсман - Пространства на въображението. Лекция на Н. Трейман - 10.01. / 19:00 ч.


 

На 10 януари (вторник) ще се състои шестата лекция от Фотоуниверситет-а с Николай Трейман. Тя ще е посветена на Джери Уелсман. Началото, както обикновено, е в 19:00 часа в Център ФотоСинтезис. Вход - 8 лв.
 

Какво представлява човешката фантазия и какви са нейните превъплъщения? Различия между лабораторен монтаж и Фотошоп.
Този фотограф поставя разделителна черта – привлича и отблъсква. Какви са мотивите на почитателите му да го харесват и тези на противниците му? Може ли човешкото въображение да пречи на „чистата” фотография и какво е посланието на измисления сюжет? Как се създава фотосценарий? Терминът „поствизуализация”.


 

"Фотоуниверситет"-ът е цикъл от 12 лекции, посветени на големи имена в световната фотография като А. Картие-Бресон, А. Адамс, Р. Аведон, Й. Судек и др.
 

Николай Трейман - известен фотограф, преподавател и ценител на фотографията, ще разкаже за смисъла и вдъхновението, което един автор може да получи, опознавайки в подробности творчеството на значими личности от историята на фотографията. Разговорът ще бъде илюстриран с изложба и прожекция на кадри, показващи не само образните, но и мирогледни влияния, почерпани от света на фотографската култура.
 

Добре е да се запишете за участие предварително, за да бъдат осигурени места за всички желаещи.

Повече относно записването и програмата на фотоуниверситета можете да намерите тук ►

Коментари

Регистирайте се, за да добавите коментар.
Ако вече имате регистрация, влезте с потребителското си име и парола.

Коментари (0)

Прочети още статии