Изложба ''В планините на Полярна Норвегия'' на Владимир Донков

Среднощно слънце през полярното лято, северни сияния през дългите зимни нощи и самотни преходи през последните недокоснати от човека територии на Европа - изложбата на Владимир Донков ни пренася далеч на север в моменти на магическа светлина.
 
Двадесетте фотографии са заснети в продължение на три месеца през лятото на 2009г. и зимата на 2010г. в района на островните групи Лофотен и Верстален в Полярния Кръг.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Копията с размер 60х90см ще бъдат изложени в галерията на фотографски център ZoomBox. Изложбата и заснемането на кадрите са реализирани с партньорството на Посолството на Норвегия в София, ZoomBox и магазини Стената.
.
 
 
 
 
 
 
 
 
Откриване: 19 ноември (петък) в 19 ч
ZoomBox Center
Студентски град, ул. "Александър Фол" 2 (зад магазин Фантастико)
 
 
Изложбата може да бъде видяна до 3 декември.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
За автора: 
Владимир Донков (Snooper) е аутдоор фотограф със страст в заснемането на изчезващи райони и култури. Към настоящия момент работи над тригодишния си проект "North." в изолирани райони на Полярния Кръг - опит да обърне повече внимание към промените, които причиняваме пряко и косвено на екологичното равновесие с индустриалната си дейност. Фотографът снима също общества и култури, живеещи в синхрон с природата около домовете им. След двумесечен самотен преход в планините на Гренландия се завръща в София за да сподели кадри и впечатления от един непознат рай, който вече сме на път да изгубим. Негови фотографии са публикувани в списания и книги в САЩ, Великобритания и България.
Повече фотографии ще откриете на www.verticalshot.com
 
 
 
Коментари

Регистирайте се, за да добавите коментар.
Ако вече имате регистрация, влезте с потребителското си име и парола.

Коментари (0)

Прочети още статии