ИКЕА представя лимитирана колекция IKEA ART EVENT 2016 / 11-17 април 2016 / София

// Изложби / Изложби | PhotoSynthesis | Април 10, 2016

Изложбата може да бъде видяна от 11.04. до 17.04.2016 година в
Галерия SYNTHESIS
бул."Васил Левски" 55

Второто издание на колекцията включва
работи на основателя на Dazed & Confused, фотографa на New York Magazine и още 9 съвременни автори.


ИКЕА представя у нас второто издание на лимитираната колекция IKEA ART EVENT, която включва творби на 11 съвременни фотографи от цял свят и ще бъде показана пред българската публика с изложба във Галерия SYNTHESIS в София от 11 до 17 април. Серията е второ издание на IKEA ART EVENT след успеха на миналогодишната лимитирана колекция от постери на тема стрийт арт. От силно абстрактна до фигуративна, колекцията отразява богатото и вдъхновяващо разнообразие в съвременната арт фотография oт различни точки на света.

„Целта на колекцията IKEA ART EVENT 2016 е да даде възможност на повече хора да се наслаждават на стойностно съвременно изкуство в домa си и то да присъства там като естествена част – искаме творбите да бъдат уникални и в същото време цената им да бъде достъпна“, споделя Хенрик Мост, творчески директор в ИКЕА.

.Вече установени или тепърва изгряващи, 11-те артисти, участващи в проекта, представят интересен микс от съвременно изкуство. Сред тях се отличават имената на Ранкин, който е сред основателите на култовото списание Dazed & Confused през 90-те, фотографът на New York MagazineБоби Дохърти, модният фотографМатийо Сезар и британката Манди Баркър, която със своите изображения разказва историята на моретата, давещи се в пластмасови отпадъци. В колекцията участват още Наталия Еденмонт от Украйна, канадският фотограф Джил ГрийнбъргАника Вон Хаусуолф, чиито творби граничат между документалното и фантастичното, американците Таня Лонг и Чад МурБара Прасилова от Чехия и френския илюстратор Паскал Жиндре, известен с псевдонима ®obin

С второто издание на ежегодната си арт колекция ИКЕА провокира фенове на изкуството и на бранда да открият кадърa, който отговаря в най-пълна степен на тяхната същност и техния дом. С колаборациите си със световно известните фотографи, шведската марка създава вдъхновяваща серия, която цели да провокира мисли и дори да стряска – говорещо изкуство, носещо наслада за окото.

Видео представяне на колекцията и интервю с всеки от артистите можете да видите тук: https://www.youtube.com/playlist?list=PLDIPuCjlwXZV3oYw5tEmTlvA4MB5-XX0T

За повече информация следете #IKEAARTEVENT2016 и събитието във
Facebook

// Изложби / Изложби | PhotoSynthesis | Април 10, 2016

Фотогалерия: ИКЕА представя лимитирана колекция IKEA ART EVENT 2016 / 11-17 април 2016 / София

Коментари

Регистирайте се, за да добавите коментар.
Ако вече имате регистрация, влезте с потребителското си име и парола.

Коментари (0)

Прочети още статии