ХАРТИЕНИ ПОСЛАНИЯ - изложба на ЛАУРА ДИМИТРОВА / 08.05.2014, 19:00 ч. / София

// Изложби / Изложби | PhotoSynthesis | Април 25, 2014
Откриване: 08 май (четвъртък), 19:00 ч.
във ФотоСинтезис Арт Център, кафе-галерия,
София, бул.”Васил Левски”57
Изложбата може да бъде видяна от 
8 май до 26 май 2014 г.

 “Това което мислим, това което казваме, това което обичаме, това което правим, това което пазим...може би всичко това сме ние... Старомодните писма върху хартия си отиват, попадат в архива или се превръщат в произведения на изкуството...

А моите колажи от рециклирана хартия (от рециклирани писания) крият безброй послания :)”

Това казва за своите произведения авторката Лаура Димитрова, наградена за български автор в изложбата конкурс АМАТЕРАС за хартиено изкуство малък формат през 2013.

Коя е Лаура Димитрова? ..... Интересен български автор работещ предимно в сферата на графиката, инсталацията, печатаната графика и всичко свързано с интимните човешки преживявания насаме с перото. Интересна стилистика и дълбоко засягане на вътрешните духовни пространства на авторката, винаги откровена и задълбочена. През миналата година тя направи много силно впечатление на журито с изисканите си и деликатни произведения, интересна симбиоза на европейска чувствителност съчетана с далекоизточно третиране на хартията. Още по–силно впечатление направи нейната инсталация представена в СБХ в рамките на изложбата Българско Хартиено Изкуство от най-престижния раздел на фестивала за визуални изкуства и отразено с много възторжени оценки в представянето на Колекция АМАТЕРАС в Полша и Литва. Много проникновени и философски са произведенията на Лаура, изпълнени с лекота и много въображение.

В рамките на изложбата ще има специално представяне на авторката, в което тя ще покаже редица свои проекти,  изграждащи цялостното й творческо кредо. Една вълнуваща изложба населена с изображения,  споделени преживявания и съкровени мисли.
Изложбата е част от София Хартия Арт Фест 2014.
 

Изложбата ще се открие на 8 май от 19.00 часа в кафе-галерията на ФотоСинтезис Арт Център, а на 13 май отново в 19.00 ви каним на среща с Лаура Димитрова, в която тя ще представи своята работа.

// Изложби / Изложби | PhotoSynthesis | Април 25, 2014

Фотогалерия: ХАРТИЕНИ ПОСЛАНИЯ - изложба на ЛАУРА ДИМИТРОВА / 08.05.2014, 19:00 ч. / София

Коментари

Регистирайте се, за да добавите коментар.
Ако вече имате регистрация, влезте с потребителското си име и парола.

Коментари (0)

Прочети още статии