Гласувайте за любимите си фотографии от конкурса "Фотомаратон София"

// Други / Други събития | PhotoSynthesis | Септември 19, 2016
Гласувайте за любимите си фотографии от конкурса "Фотомаратон"! Петте фотографии събрали най-много гласове ще вземат участие във финалната изложба, която ще бъде експонирана във ФотоСинтезис Арт Център в София, а авторът на най-високо оценената фотография ще получи 200 000 MB 4G мобилен интернет на месец за една година от MAX. 
Всички, които имат желание да се включат в оценяването могат да го направят ТУК.

Фотомаратон е проект на Фондация "ФотоФабрика" и се изпълнява с финансовата подкрепа на Столична община, Програма Европа 2016, съвместно с Френския институт в България, Сосиете Женерал Експресбанк и Фотосинтезис. Събитието е в подкрепа на кандидатурата на София за Европейски месец на фотографията.

Фотомаратон е фотографско състезание, в което участниците трябва да направят серия от фотографии по предварително зададени теми в определен период от време.

Първият голям фотомаратон в София се състоя на 10 септември 2016 година. В това предизвикателство бяха дадени 3 теми и 6 часа за снимане.

Както на други места по света, снимките трябваше да бъдат предадени "направо от фотоапарата", като редактиране или обработка не бяха позволени. Международно жури оцени анонимните фотографии според техниката на заснемане и креативността в интерпретирането на темата. Приемаха се снимките само на завършилите цялото предизвикателство. Изтеглените теми на Фотомаратон София 2016 бяха "Още веднъж", "Тишина" и "Бягство".

Първата награда за най-добра серия от 3 снимки отиде при Томислав Рашков - 3-дневно посещение на Париж. Втората награда - банкова карта с 500 лева от Сосиете Женерал Експресбанк получи Георги Величков. Победителите в отделните теми - Йоана Кирова, Румен Токушев и Макс Пирски, получиха ваучери за 150 лева за техника и печат от Фотосинтезис. Снимките продължат в надпревара за гласове на публиката и жури и участие в изложба във Фотосинтезис - място за фотография, хора и идеи.

Има над 80 такива състезания по цял свят, а концепцията за Фотомаратон започва в Мадрид през 1986 г.

От тази година и София влезе в международния календар на фотомаратоните в света.
// Други / Други събития | PhotoSynthesis | Септември 19, 2016
Коментари

Регистирайте се, за да добавите коментар.
Ако вече имате регистрация, влезте с потребителското си име и парола.

Коментари (0)

Прочети още статии