Футболната драма на годината! Академик Никонко победи Цанонска ЗвЕзда след изпълнение на наказателни удари!

Понеже луд умора нЕма, ние от ФотоСинтезис Варна отидохме на игрището за да се повеселим и да поснимаме с малцината, които се престрашиха да се раздвижат малко.

За съжаление, поради слабия интерес, събитието нямаше как да заеме първоначалния си вид и премина по-скоро в тренровъчно темпо, но пък за сметка на това драмата не отсъстваше :-)

След неочакван обрат в последните секунди, Цанонска ЗвЕзда успя да изравни резултата и мачът се реши след изпълнението на наказателни удари, при които ЗвЕздите успяха да вкарат само 2 пъти и така Академиците грабнаха бирите от наградния фонд :-)


В началото вратарят на Академик Никонко трудно се ориентираше от коя страна на мрежата да застане  и ЗвЕзда поведоха в резултата...

 

 

 

 

 

 


 
ЗвЕздите продължиха остро да атакуват

 

 

 

 

 

Но вратарят на Академиците вече беше влязъл във форма и се справяше отлично

 

 
 
 

Макар и с цената на доста нерви

 

 

 

 

 


Постепенно Никонко се съвзе и дръпна напред в резултата

 

 

 

 

 Малкото публика пък се забаляваше с някои не особено сръчни отигравания

 

 

 

 

 
 
Миг преди ЗвЕздите да пропуснат решаващия наказателен удар

 

 

 

 

 

Не мислете, че най-голямата футболната драма на 2008 се е разиграла на финалите на някой от турнирите. Нито пък в някой от мачовете на Европейското първенство. Нито пък дори, че ще се случи на финала му.

Футболната драма на годината - дербито на Североизточна Фъ аматьорска лига ще се състои на 03 юли (четвъртък) във Варна! Приканваме всички футболни ентусиасти сред фотографите и операторите да се изправят един срещу друг в титаничен сблъсък за чест, слава и любовта на публиката J (и за някоя наградка). 

Футболно-фотографското зрелище ще се случи на игрището на спортния комплекс в Морската градина на Варна, между 19:00 и 23:00 часа.

 

 

Всеки, който има желание да покаже, че е по-добър от прехвалените звезди от терените, защото играе футбол като тях, но те не могат да снимат като него, може да се запише в един от двата отбора –  Академик Никонко (с жълти фланелки) и Цанонска звЕзда (с червени фланелки) на e-mail gdermendjiev@photosynthesis.bg (в полето subject напишете „академик”, респ. „звезда”) до 30.06. (неделя), включително.

 

Мачът ще се играе в две полувремена от по 15 мин. всяко, с 10 мин. почивка между тях. След края на редовното време, независимо от резултата, двата отбора изпълняват наказателни удара (дузпи), за да има загубилият отбор шанс за бърз реванш J

Оптималният състав на отборите е от по 10-11 играчи, но при достатъчно желаещи можем да сформираме четири отбора (два Академика и две Звезди), които да играят по едно полувреме, а през останалото време да подкрепят и снимат другите.

Участниците  могат да поканят свои поддръжници, но нека броят им бъде съобразен с ограниченото място по трибуните около игрището и да не бъдат повече от 2-3 човека на участник.

Всеки, който има желание, може да се запише за тестване на фото-техника по време на мача. На разположение на любопитните ще бъдат Nikon D3, Nikon D300, Olympus E-3 и обективи. Поради ограниченото време за запознаване с горепосочените технически чудеса могат да се запишат до 20 души – на горепосочения адрес (в полето subject напишете „тест”).  

Приканваме всички, които искат да снимат футболният спектакъл от подходящи за целта места да се акредитират на посочения електронен адрес (в полето subject напишете „фотограф”). J Авторите на най-добрите кадри от срещата ще бъдат наградени с отпечатване на тяхната снимка в размер на плакат и футболна топка с автографите на участниците в мача.

След края на мача и на изпълнението на дузпи, ще организираме кратко представяне на осветление с независимо захранване и работа с него на открито.

Всички присъстващи ще могат да подпомогнат поддръжката на спортния комплекс със суми по свое усмотрение. Ние от ФотоСинтезис също ще се включим, разбира се.

Освен отборните награди (2 каси бира за спечелилия отбор в редовното време на мача и студена минерална вода за загубилияJ) играчите ще получат за спомен от събитието фланелките, с които са участвали, наказателните картони, които са получили, футболни топки и по една бира за всеки отбелязан гол J.

 

 

Осигурен е медицински екип за първа помощ и независим съдийски екип. На посочения е-mail очакваме желаещи и за сформиране на екипите от мажоретки към двата отбора (в полето subject напишете „мажоретка”) J.

 

 

На 01.06 и на 02.06 (вторник и сряда), участниците в отборите могат да използват студиото на ФотоСинтезис на бул. „Цар Освободител” 24, до Червения площад, между 19:30 и 20:30 часа за сплотяване на отборите, избор на треньор и оформяне на тактика J . Датата за Цанонска звезда е 01.06, за Академик Никонко – 02.06.

 

Молим всички, които ще присъстват да се съобразят със следните условия за ползване на игрището и трибуните:

1.       1.Навлизането върху настилката на игрището е позволено само за записалите се играчи и само с чисти спортни обувки.

2.       2.На територията на комплекса е забранена консумацията на алкохол и пушенето.

3.       3.Забранено е замърсяването на комплекса по какъвто и да било начин – опаковки, дъвки, бутилки, др. отпадъци.

За спазването на тези условия и на реда като цяло ще се грижи охраната на комплекса и специално наета за целта охранителна фирма J

 

снимка: www.sxc.hu

 

Коментари

Регистирайте се, за да добавите коментар.
Ако вече имате регистрация, влезте с потребителското си име и парола.

Коментари (0)

Прочети още статии