Фотоконкурс „Пещерите и ние” – срокът за участие се удължава до 15 януари

// Актуално / Конкурси | PhotoSynthesis | Януари 11, 2011

Под патронажа на Балканския спелеоложки съюз и Българската федерация по спелеология и с любезното съдействие на Фотосинтезис ПК „ПРИСТА”- Русе организира IV-ти национален и първи Балкански фотоконкурс на тема „Пещерите и ние”.

В конкурса могат да участват всички спелеолози и приятели на пещерите. Всеки участник може да представи до 8 снимки - по 4 в двата раздела:

1. Хората под земята.
2. Красотата на пещерите.

Фотографиите трябва да бъдат изпратени на е-mail: we.and.caves@gmail.com в срок до 15.I.2011 г.


Изисквания:
Снимките трябва да имат заглавие, автор, място (пещера). Формат -  jpeg, размер по дългата страна min 1600 pixels, максимален обем - не повече от 4 MB.

С изпращането на снимките, авторите им се съгласяват да бъдат използвани от организаторите с некомерсиална цел - за популяризиране на спелеологията чрез изложби, плакати, рекламни материали и др.

До края на януари 2011 г. жури от 5 члена ще определи победителите: първо, второ и трето място във всеки раздел. Най-добрите снимки ще бъдат отличени с предметни награди и грамоти.
Ще бъде организирана пътуваща фотоизложба с избрани фотографии от конкурса.

За повече подробности –  http://www.speleo-bg.com/,
тел: +359 878 472421, skype: sasho.sp и E-mail: speleo.prista@gmail.com

Главен организатор на конкурса е пещерен клуб "Приста". Клубът е член на Българската Федерация по Спелеология и от 54 години се занимава с изследването и проучвавето на българските (а и не само) пещери. Клубът е част от Туристичско дружество със същото име, като има и алпийски, планинарски, велотуризъм, воден туризъм и пр. клубове.

В СК''Приста'' членуват около 30 души, като повечето снимат при посещенията си в пещерите. Това дава повод преди 4 години (2007) клубът да организира вътрешноклубен конкурс. На следващата година канят да участват всички български пещерняци, а през 2009 и пещерняците от балканските страни.
В последното издание се отзовават 52 участника от 7 страни с около 250 снимки Повече за миналогодишния конкурс можете да видите ТУК, а снимки ТУК

 

Четвъртият фото конкурс „Пещерите и ние” се очертава като най-успешния до момента – до сега са получени над 300 фотографии от 59 автора от 18 страни. А поради големия интерес срокът за участие се удължава до 15 януари.

Конкурсът е насочен към пещерняците (спелеолозите) и приятелите на пещерите. Целта е да се покажат най-добрите снимки за пещери, направени през изминалата година. Повечето пещерняци снимат любителски, но има и с доста сериозни постижения. Победител през 2008 е Цветан Остромски (Бг), а за 2009 – Emil Karic от Словения.

През 2010 г  Фотосинтезис организира фотопленер ''Фотосафари в подземното царство''  в района на Триград заедно със спелеолога Алексей Жалов. Снимки и разказ от преживяванията можете да видите ТУК


Желаем успех на всички!

 

 

Снимките са на участници в пленера ''Фотосафари в подземното царство'' Антон Димов, Венцислав Венков и Радослав Радев.

// Актуално / Конкурси | PhotoSynthesis | Януари 11, 2011
Коментари

Регистирайте се, за да добавите коментар.
Ако вече имате регистрация, влезте с потребителското си име и парола.

Коментари (0)

Прочети още статии