Фотоконкурс "България - европейска страна", от 09.05.2008

Спечели посещение в Европейския парламент наесен!

Добре дошли на тематичния фотоконкурс „България – европейска страна", организиран от Портал ЕВРОПА, Центъра за модернизиране на политики, Френския институт в София и българския евдодепутат Николай Младенов с медийното партньорство на БНР!

 

 

Този конкурс е част от „Говори с Европа" – информационно-комуникационна инициатива, провеждана в рамките на проект по План Д за демокрация, диалог и дебат на Европейската комисия.

Фотоконкурсът се провежда със съдействието на Photosynthesis - Място за фотография, хора и идеи, Френския Културен институт, портал Европа, Центъра за модернизиране на политики, БНР , Ърбънстайл, фото Трейман и др.

Идеята

 
Бихме искали да видим през обектива на вашия фотоапарат европейска България такава, каквато е днес – и положителното, и облагороденото, и непромененото, и нетърпимото.
Организаторите на фотоконкурса „България – европейска страна" са убедени, че фотообективът ви нито ще „розов", нито „черен" – а ще улови най-правдивите мигове, съпътстващи европейското битие на страната ни...
 
 
Кой може да участва?
 
 
Фотоконкурсът „България – европейска страна" е за всички европейски граждани, живеещи в България, които са на възраст над 18 години.
 
 
 
Наградите
 
 
Авторите на трите най-добри фотографии ще бъдат наградени с посещение на Европейския парламент със съдействието на българския евродепутат Николай Младенов. Пътуването ще се осъществи през есента на 2008 година.
 
 
 
Най-оригиналните снимки ще бъдат изложени във фоайето на Френския институт в София през юли – когато Франция чества своя национален празник, а тази година поема и ротационното председателство на Европейския съюз. След това, през есента, ще могат да бъдат видени и от членовете на Европейския парламент.
 
 
 
Наред с това най-добрите снимки ще бъдат включени в информационните материали на хартиен носител, които предстои да бъдат изработени до края на годината в рамките на инициативата „Говори с Европа".
 
 
 
Награждаването
 
 
 
Фотоконкурсът „България – европейска страна" ще включва оценяване на получените снимки както от професионално жури, така и онлайн-гласуване по интернет.
 
 
 
Журито, съставено от представители на ЕП и на Посолството на Република Франция, както и от професионалисти в сферата на фотографията, ще присъди награди в следните категории – за професионалист, за любител и за най-млад участник. Предвидени са и поощрителни отличия.
 
 
 
Наред с това всички регистрирани потребители на сайта http://photo.europe.bg/index.php имат възможност да гласуват онлайн за снимката, която най-много им харесва.
За включена в конкурса снимка може да се гласува еднократно. На церемонията по награждаването, която ще се проведе през лятото, ще бъде връчен приз и на читателската аудитория.
 
 
 
 
КАК ДА УЧАСТВАТЕ В КОНКУРСА?
 
 
 
Регистрация
 
 
Снимките се подават за участие по електронен път. За да участвате в конкурса, е задължително да се регистрирате и попълните правилно полетата от регистрационната форма на  http://photo.europe.bg/index.php
 
 
С регистрацията си вие декларирате, че приемате правилата на конкурса и може да си изберете потребителско име (което следва да не е обидно и да не съдържа политически, расистки или порнографски мотиви).
 
 
Регистрираните потребители имат право да участват в организирания конкурс като публикуват снимки и гласуват за останалите.
 
 
 
Публикуване на снимка
 
 
Всеки регистриран потребител има право да публикува една фотография, без да я променя, изтрива и изменя след предоставянето й за публикуване. Не се разрешава да се регистрирате повече от 1 път и да публикувате снимки, които не са направени от вас.
 
Снимките се публикуват във формат JPEG, не по-голям от 300 KB, като е препоръчително ширината да не надхвърля 500 пиксела. Всички класирани снимки се предоставят от техните автори във файл с размери 20x30 см и 250/300 dpi.
 
Фотографиите, предоставени за участие в конкурсите, не могат да се изтриват от своите автори и се съхраняват на сайта без ограничение във времето.
 
Повече информация на http://photo.europe.bg/index.php
 
Успех на всички участници :-)
 
Крайният срок за участие е 06.07.2008 г.
Коментари

Регистирайте се, за да добавите коментар.
Ако вече имате регистрация, влезте с потребителското си име и парола.

Коментари (0)

Прочети още статии