Фотоизложба ''Живо наследство'' / 04.04 - 16.04.2011 г. / София

// Изложби / Изложби | PhotoSynthesis | Април 04, 2011

 
Откриване: 4 април 18.00 ч.
галерия 
„Алма Матер”, Софийски университет, Ректорат,
Северно крило, вход откъм ул. „Шипка”.
Изложбата може да бъде видяна до 16-ти април 2011 г.

Културният център на СУ „Св. Климент Охридски” съвместно с фондация „Работилница за граждански инициативи” (ФРГИ) Ви кани на откриване на фотоизложбата „Живо наследство” с автор Антоан Божинов 


Традициите оживяват в това фотографско пътешествие едновременно в миналото и бъдещето на България. 29-те фотографии улавят различни моменти от осъществяването на местните инициативи по програмата „Живо наследство” на „Работилница за граждански инициативи”.

Програмата се провежда за осма поредна година. Тази инициатива подпомага опазването и популяризирането на българските традиции чрез активното участие на местните общности. През 2010 г. са подкрепени проекти на 20 организации за развитие и съхраняване на местната култура, история и занаяти в малките населени места. Изложбата представя тези проекти, както и обичаите, които те възкресяват.
 Всеки един от 20-те подкрепени финансово проекта интерпретира по различен начин фолклора и оживява специфични за отделни региони на страната ритуали, празници, предмети от бита, игри или символи, изграждали ежедневието на някогашните българи.
 
Местните инициативи не само правят възстановка на дадена традиция, но предлагат и алтернативи за запазването й, като едновременно с това осъвременяват различни нейни аспекти, за да изглежда тя разпознаваема и близка до младите.

Програма „Живо наследство” се осъществява с финансовата подкрепа на фондация „Америка за България” и медийното партньорство на Сателитния канал на БНТ.

Save
// Изложби / Изложби | PhotoSynthesis | Април 04, 2011

Фотогалерия: Фотоизложба ''Живо наследство'' / 04.04 - 16.04.2011 г. / София

Коментари

Регистирайте се, за да добавите коментар.
Ако вече имате регистрация, влезте с потребителското си име и парола.

Коментари (0)

Прочети още статии