Фотоизложба “Неизвестният Киргизстан” на 2 февруари в София

В края на лятото на 2010 г. се осъществи българската спелео експедиция “Тян Шан 2010”. Девет български пещерняци имаха шанса да работят в хребета Коккшаал Тоо на киргизко- китайската граница и да открият 35 неизвестни пещери, нови за науката видове животни, рядко срещани геологични явления. В продължение на 90 години тази погранична ивица земя с ширина от 30 до 60 km и включваща огромни планински масиви е била строго забранена за достъп.

 

Да бъдеш откривател в неизвесни територии е детска мечта на много хора. За сбъдването на една такава мечта и за изследването на едно от последните бели петна на световната карта разказва изложбата “Неизвестният Киргизстан – пътешествие в ничията земя”.

Откриване:
02 февруари (сряда) 2011 г.  18:00 - 21:00
Фоайето на Националният природонаучен музей - София (бул. Цар Освободител №1 )

Всяка събота в следващия месец учасниците в експедицията ще представят в залите на музея презентация, разказваща подробно за хода на изследванията, за начините на организиране, за трудностите, съпътстващи тази проява.

 

Участниците в експедицията и екипът на Националния природонаучен музей се надяват, че с тези 30 фотографии поне малко ще предат на посетителите от незабравимото и необяснимо усещане за Средна Азия и за това преживяване, да си на място, където не е стъпвал човешки крак.

Автори на снимките са: Жорж Влайков, Камен Бонев, Константин Стоилов, Николай Симов

 

 

Коментари

Регистирайте се, за да добавите коментар.
Ако вече имате регистрация, влезте с потребителското си име и парола.

Коментари (0)

Прочети още статии