Фотоизложба "Балчик - древен и модерен" / 05.09 - 12.09.2007 / София

// Изложби / Изложби | PhotoSynthesis | Май 31, 2007

На 5 юни, в нетрадиционната галерия на PhotoSynthesis на "площада" в SkyCity център, София, Фото Култ ще покаже снимки от фотопленера "Балчик - древен и модерен".
 

Десетки снимки запечатаха моменти от Балчик в рамките на фотопленера “Древен и модерен”, който се проведе в град Балчик от 4 до 6 май и преминал под мотото “В очакване на портокаловата топка”, символизираща слънцето и всичко, което се случва през деня до следващия изгрев. Мотото бе любезно предоставено от младия писател Борис Минков по едноименния му разказ, в който се говори за Балчик.
 

В блиц-конкурса проведен по време на пленера се включиха 34 автори с над 250 снимки.

Първо място спечели Златина Максимова (kimbo) от Варна. На второ място един от спонсорите на проявата “Интер Дата Системи” ООД класира Десислава Нейчева от Балчик, а на трето - Васил Беровски (berovski) от София. Община Балчик, която е съорганизатор заедно с електронния сайт Фото-Култ, отличи двама балчишки участници – Боряна Божидарова (birqnka) и Десислава Нейчева, както и Златина Максимова (ilski) от Варна и Светослав Драгиев (sd) от София. Културен център “Двореца” награди Илка Антонова от Варна. Награда за най-артистична снимка отнесе Цанко Цаков (ahab).
 

Изложбата с 44-те фотографии представящи най-точно темата на пленера може да бъде видяна до 12 юни. Снимките показват красивия бряг на Балчик, бившата лятна резиденция на Кралица Мария, Ботаническата градина, затаени красиви места от Белия град и още много живописни места, погледнати през субективното око на фотографа. Древното и модерното в Белия град увековечиха близо 50 фотографи от Балчик, Варна, София, Пловдив, Козлодуй, Дупница, Габрово и други. От яхта в морето участниците имаха възможност да снимат бреговете на Белия град, организиран бе работен семинар във вила “Арка” в Двореца, където фотографите, професионалисти и любители, обмениха информация и опит.
 

Официално откриване на изложбата: 5 юни (вторник), 18:30 часа, SkyCity център, кв. "Гео Милев", ул. "Коста Лулчев" 52

Save
// Изложби / Изложби | PhotoSynthesis | Май 31, 2007
Коментари

Регистирайте се, за да добавите коментар.
Ако вече имате регистрация, влезте с потребителското си име и парола.

Коментари (0)

Прочети още статии