Фотографско пътешествие през смразяващо красивия танц на Aurora Borealis – 13.02.2013г. – 19.02.2013г.

// Фото школа / Пленери | PhotoSynthesis | Декември 10, 2012

aurora borealis

Няма творец, който не би пожелал да пресъздаде чрез таланта си може би най-красивото природно явление! Но да си на онази част от планетата, където можеш да бъдеш сам свидетел на приказното сливане на частици от Слънчевия вятър с магнитoсферата на Земята, е рядка възможност!

Фотографите знаят, че подобно пътешествие е висока цел за професионалистите в областта. То е възможността за съчетание на невероятни умения в играта със светлина и въображение за засменането на изключително красиви пейзажи. Поради тази причина ви предоставяме такъв шанс именно в годината на максимална слънчева активност, когато се наблюдават най-прекрасните творения на Aurora Borealis (Северно сияние)!

В продължение на 7 дни ще имате възможността да сте в една от малкото страни, от където може да се наблюдава явлението, във втория по площ град в Европа – Тромсьо, Северна Норвегия. Заедно ще се насладим на едно изключително пътешествие на север от полярния кръг, където на всеки два дни можем да сме част от играта на цветове в нощта и да докажем таланта си в заснемането на неповторими ефекти.

Каним ви на едно фотографско пътешествие през смразяващо красивия танц на Aurora Borealis – 13.02.2013г. – 19.02.2013г.

Какво можем да очакваме през тази обиколка?
На 14.02.2013 през деня потегляме от Тромсьо в група от максимум 18 души с микробуси през красивата природа в областта. С малко късмет, можем да срещнем елени, лосове, орли, които са също възможност за уникални фотосесии. През този период от годината са и изключително вдъхновяващи красотата на зимата и ледените образувания!

Нощта е времето на полярните сияния и в момента, в който тя падне и небето е достатъчно чисто, започваме „лова” на приказната зелена светлина. От този момент нататък сме гъвкави във времето,  имаме висока цел и зависим от изненадите на нощта. Ще изчакаме явлението, колкото е необходимо, като ще сме подготвени срещу тежките условия на зимата. Надяваме се екстремните температури  да бъдат преодолени чрез приказни фотосесии и уютната почивка в хотела, който сме избрали.

През деня ще се възползваме от другата красива страна на природата, както и от предизвикателствата на града от фотографска и туристическа гледна точка – пристанището, къщи, музеи, мостове.

Накратко, за 7 дни ще имате възможността заедно с нас да направите фотосесии в различни стилове, техники, тематики, ситуации, да обмените опит, да се срещнете с хора с общи и различни интереси в една отдалечена точка на Европа.

 
Предимства:

Акцентът на нашата обиколка пада върху това да се възползваме от максималната активност на Слънцето – условие за възможно най-красивите, чести и продължителни ефекти на полярното сияние. Подобна засилена активност се наблюдава веднъж на 12 години!

Групата е с фотографска цел, а също и ще бъде водена от професионален фотограф. По този начин, ако някой  от участниците тепърва навлиза в темата фотография, може да е сигурен, че ще получи консултация за по-сложните снимачни ситуации - за да сме  сигурни, че преминаването през екстремните условия на северния полюс наистина си струва и са постигнати възможно най-добрите фотографски резултати.

Държим на това, че сме средно голяма група, което предполага, че ще обърнем внимание на всеки според неговите цели и възможности, както и всеки от нас да обмени опит и идеи.

Относно избраната дестинация - Северна Норвегия е най-добрият избор, който може да се направи за нашите фотографски цели – има абсолютно всички необходими условия за миниминизиране на ефекта от резките за нас температурни разлики и предоставя възможности за обогатяване на фотосесиите с природни и градски тематики в изключително интересния Тромсьо.

Условия на обиколката:

Цената на фотографската обиколка до Тромсьо е 1950 евро, при минимум 10 записани участника. При записване на по-малък брой участници и отпадане на обиколката -  платеното капаро се възстановява напълно.

Цената включва:

Самолетен билет от София – Тромсьо - София
6 нощувки в двойна стая с включена в хотел Quality Hotel Saga 3* (или подобен от същата категория в центъра на Тромсьо). Доплащане за единична стая 390 евро за целия престой.
Транспорт с луксозен микробус.
Услугите на професионален фотограф
Медицинска застраховка с покритие 50 000 евро.

Цената не включва:
Допълнителни разходи от всякакъв личен характер.
Екскурзии, организирани на място, като напр. екскурзия с кучешки впрягове, екскурзия с впрегатни северни елени, посещение на арктическия център Arctic Experience Center Polaria и т.н.

Трябва да се имат предвид и необходимите облекло и обувки за екстремни температурни условия – съветваме да се свържете с нас за повече информация за това, какво ще Ви бъде необходимо и къде можете да го намерите!

Срок за записване и плащане:

Крайният срок за записване и капариране на 50% от цялата сума на пътуването e до 08.01.2013г.

Записване: Можете да се запишете за участие на адрес photo@photosynthesis.bg до 08. 01.2013g.  включително. В полето Тема/Subject на съобщението впишете „Severno sianie”.

Необходими са ни трите имена на желаещите и телефон за обратна връзка.

Заплащане: Необходимо е да заплатите 50% от цената за участие до два работни дни след получаване на потвърждението от наша страна, но не по-късно от 08 януари включително

aurora borealis

Приказното вълшебство на Aurora Borealis вероятно може да се види веднъж в живота и на малко места в Слънчевата система – по северните части на малко страни на Земята и малки части от Южния полюс, на Юпитер, Сатурн, Уран и Нептун. До повечето от тези места се стига много по-трудно, затова ние се постарахме да предоставим  най-добрите условия и възможности, за да преживеете едно от големите фотографски пътешествия на живота си в най-подходящата точка от планетата и в най-подходящата година! Очакваме Ви!

Организатор на пътуването  е туристическа агенция Александрия Травел.


“Фото Синтезис” ЕООД не носи отговорност за организацията на пътуването, промени в обявената програма и условия на пътуването.

SaveSave
// Фото школа / Пленери | PhotoSynthesis | Декември 10, 2012

Фотогалерия: Фотографско пътешествие през смразяващо красивия танц на Aurora Borealis – 13.02.2013г. – 19.02.2013г.

Коментари

Регистирайте се, за да добавите коментар.
Ако вече имате регистрация, влезте с потребителското си име и парола.

Коментари (0)

Прочети още статии